Vatandaş zam sinyaline ne diyor?;

Vatandaş zam sinyaline ne diyor?

Halkın nabzını yoklamaya devam ediyoruz. Dün akşam gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı'nda, Özel Halk Otobüsü yolcu ücret tarifesine zam talebi geldi. Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edilen zam talebi bir sonraki meclis toplantısında görüşülecek. Gelen bu otobüs ücret zammı sinyalini vatandaş nasıl değerlendiriyor? Kastamonu halkına bunu sorduk. Detaylar haberimizde…...



“ARTIK DURMALARI LAZIM BU MİLLETİN HALİ NE OLACAK?”

Bir diğer vatandaş Ayşin Mazlum da zamın zaten yeni yapıldığını tekrar bir zammın yapılmasını doğru bulmadığını dile getirerek şunları söyledi;  “Halk otobüslerine tekrar zam gelemsi bekleniyormuş. Zaten 6 lira benim evim dersen çarşıya 10 kilometre. Yürüyerek gidip gelsem bunun kışı var birde nasıl gideceğim. 6 lira zaten zam yapıldı. Artık durmaları lazım bu milletin hali ne olacak? her şeye zam zam. Maaşları zam yapılıyor ama her yerden çıkarıyorlar. Halk otobüslerine olmak üzere her şeye zam yapılması benim tercihim değil ve istemiyorum. Halk otobüsleri 4 yada 5 liraya kadar düşürmeli, 5 liraydı 6 liraya çıkardı şimdide 10 lira mı çıkacak ? Bu millet ne yapsın gerçekten şaşırdık.”

“OKUL HARÇLIĞIMIN YARISI ZATEN OTOBÜSE GİDİYOR”

Ömer Faruk Budakkürekçi de otobüs ücretlerine zam yapılmasını istemediğini dile getirerek; “Otobüs ücretlerine zam yapılsın istemiyorum. Okul harçlığımın yarısı zaten otobüse gidiyor. Geri kalana da bir poğaça anca giriyor. Bu yüzden otobüs fiyatlarına zam yapılmasını istemiyorum” ifadelerine yer verdi.  

CEYLAN; “BELEDİYENİN BU KONUDA BİRAZ DAHA ÖZVERİLERİ DAVRANMALI”

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Can Ceylan, halk otobüsü yolcu ücret tarifesine zam yapılmasının halka olumsuz geri dönütü olacağını belirterek; “Özellikle toplu taşımaya yapılan zammın gerekçesinin ne olduğunun iyi bir şekilde açıklanması lazım. Çünkü son zamanlarda petrol fiyatlarında çok büyük bir artış yok hatta düşme var. Buna rağmen toplu taşımada bir zam'a gidilmesi bence gereksiz, halk zaten diğer zamlardan özelikle kış geliyor doğalgaz, elektrik, su gibi zamlardan zaten etkilendi. Millette zaten para var ödeyebilir diye düşünmesi lazım yerel yönetimin ve özel sektörün. Geçen sene özellikle kış döneminde, Ukrayna’da savaşın başlamasıyla birlikte petrol ve doğalgaz arttı. Benzinin litresinin 30 liraya çıktığını biliyoruz. Bunlarda özellikle otobüs firmalarına yansıtıldı ama daha sonra firmalar zamlarını geri aldılar. Halk hiç bir şekilde zammı makul bulmaz çünkü en ufak zam bile hayat kalitesinden taviz vermek gerektiği için Belediyenin bu konuda biraz daha özverileri davranmasının gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“BU KONUDA ÖĞRENCİLERE İNDİRİM YAPILMALI”

Bir diğer vatandaş Özgür Çelik; “Şuanda Taşköprü de oturuyorum bu yüzden uzun zamandır otobüse binmedim. Ama zamanı şartlarında gelen bu zamlar normal diye düşünüyorum. Şu anda neyi aldığımız zaman zamsız alıyoruz ki , her şey 3 , 4 katı olmuş zamlar görüyoruz neredeyse her üründe. Maliyet söz konuşu olduğun Kastamonu Belediyesi halkı incitmeden zam talebini onaylayabilir diye düşünüyorum. Bu ortamda çok vahiş bir değil. Bizde zamanında öğrenci olduk öğrencilere indirim yapılmalı bu konuda. Öğrencileri korumak gerekiyor” diye konuştu.  (Banu Türkmenoğlu/Özgür Kaya)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum