11 pare top atışı ile karşılandı;

11 pare top atışı ile karşılandı

Taşköprü ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Taşköprü’ye gelişinin 97’nci yılı kutlandı. Vali Avni Çakır ilçe girişinde 11 pare top atışı ile karşılandı. Kortejle birlikte Cumhuriyet Meydanı’na yürünmesinin ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti....

Programa Kastamonu Valisi Avni Çakır, Taşköprü Kaymakam Vekili Ahmet Akdağ, Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, Taşköprü Ülkü Ocakları Başkanı Av. Harun Uğur, ADD Başkanı Gültekin Mumcu ve yönetimi ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından, halk  oyunları ekiplerinin birbirinden renkli oyunları sahne aldı. Halk oyunları gösterisi sonrasında Taşköprü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Fotoğraf Sergisi’nin açılışı düzenlendi.  Kurdale kesimi ile açılan sergi de birbirinden değerli tarihi fotoğraflar ilgi odağı oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Lütfi Gültekin tarafından Kastamonu Valisi Avni Çakır’a  “Kadim Şehir Taşköprü” kitabı hediye edildi. Kitabı inceleyen Vali Çakır, Taşköprü’nün diğer ilçelere göre imar planının daha düzgün olduğunu ve bunun da Atatürk’ün eserinin olduğunu anladığını dile getirdi. 



Kaynak: Taşköprü Postası

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum