“Buradaki dostluklar ömür boyu sürüyor”;

“Buradaki dostluklar ömür boyu sürüyor”

Türkiye'nin farklı illeri ve KKTC'den gelen 350 öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığınca Kastamonu'da düzenlenen kamplarda yeni arkadaşlıklar kuruyor. Kastamonu’ya gelen gençlerin Ekip Lideri Erhan Açıkgöz, Gençlik Kamplarında farklı illerden gelen öğrencilerin kurduğu dostlukların önemine değinerek; “Kıbrıslı bir kardeşimle Hakkarili bir kardeşim burada çok güzel dostluklar kuruyor. Kamplarımızın amacı da bu zaten. Burada kurulan dostluklar ömür boyu devam ediyor” ifadelerine yer verdi....

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik Spor Bakanlığı’nındüzenlediği Gençlik Kampları kapsamında,Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Kastamonu’ya gelen 350 öğrenci, Kastamonu’nun tarihi mekanlarını ziyaret etti.



AÇIKGÖZ; “GENÇLERİMİZ, FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIMIŞ OLUYORLAR”


Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampında konaklayan, Türkiye’nin çeşitli illeri ve KKTC’den gelen 350 öğrencinin ekip lideri Erhan Açıkgöz, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “350 kampçımızı Kastamonu Yolkonak Tesisi’nde ağırlıyoruz. Grup Liderleri olarak yeni geldik. Kastamonu’ya ben daha öncesinde hiç gelmemiştim. Kastamonu’nun tarihi yerlerini geziyoruz, Kastamonu Kalesi’ni gezdik. Şeyh Şaban-ı Veli Camii’ne geldik, onun haricinde medreseleri geziyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bir organizasyonu bu. Bakanlığımızın Gençlik Kamplarındaki amacı, farklı illerden olan gençleri bir aray agetirerek kaynaştırmak. Bir sloganımız var bizim: ‘Bir Kardeşlik İklimi’ diye. Ülkemizin çeşitli bölglerinden gençlerimizi buraya topluyoruz ve gençlerimiz farklı kültürlerden farklı bölgelerdeki arkadaşlarıyla kaynaşıyorlar. Farklı kültürleri tanımış oluyorlar. Özellikle önyargılarını kırmış oluyorlar.”

“BURADA KURULAN DOSTLUKLAR ÖMÜR BOYU DEVAM EDİYOR”

Açıkgöz, açıklamasının devamında burada kurulan dostlukların önemine vurgu yaparak;  “Örneğin, Kıbrıslı bir kardeşimle Hakkarili bir kardeşim burada çok güzel dostluklar kuruyor. Kamplarımızın amacı da bu zaten. Burada kurulan dostluklar ömür boyu devam ediyor.Mesela kendi kampçılarımdan şu ifadeleri duydum. Hakkarili bir kampçımız dedi ki; ‘Ben Kıbrıs’ta okumak istiyorum.’ Kıbrıslı arkadaşımız da dedi ki; ‘Başımın üstünde yerin var, gelirken lütfen haber ver. Beraber vakit geçirelim.’ Bizim amacımızda bu zaten. Kardeşlik iklimi sloganımız doğrultusunda hareket ediyoruz” dedi.

“GEZME İMKANI OLMAYAN GENÇLERİMİZE BÖYLE BİR FIRSAT SUNMUŞ OLUYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’nin birçok ilçesinde bu tarz kamplar yaptığını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü;  “Çoğunlukla maddi durumu olmayan öğrencilere, şehit gazi yakınlarına, öncelik veriliyor her zaman. Gezme ve görme imkanı olmayan gençlerimizi topluyoruz böyle bir fırsat sunmuş oluyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza da çok teşekkür ediyoruz bizlere bu imkanı sağladığı için. Çok güzel geçiyor kamplarımız. Gençlik Spor Bakanlığı’mızın Türkiye’de çok çeşitli yerlerinde farkı kampları var. 13-15 16 yaşları için deniz kamplarımız var, Mersin’de, Hatay’da antalya da izmir de Aydın’da. Trabzon’da, Rize’de, Samsun’da, Kastamonu’da Kırşehirde doğa kamplarımız var.Şuan buradaki yaş grubu 18-22 yaş grubu.”

“TARİHİ DOKUYU İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYORUZ”

Grup lideri Açıkgöz, son olarak Kastamonu hakkındaki fikirlerini belirterek şöyle konuştu; “Kastamonu Orta Karadeniz’de yer alan bir ilimiz. Karadeniz’in her şehri, her bölgesi kıymetli. Kastamonu’ya da ilk kez geldik çok beğendik. Özellikle, türbeleri, medreseleri geziyoruz. Tarihi dokuyu iliklerimize kadar hissediyoruz. O yüzden iyi ki gezmişiz diyoruz. Gençlerimize de tavsiye olarak Türkiye’mizin çeşitli yerlerini imkan dahilinde gezmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü ülkemİzin her bir köşesi cennet. Ülkemizi bilmek, tanımak çok önemli. Gençlerin bu fikri bu düşünceyi benimsemesini çok önemli buluyorum.”

ALTUĞ; “KASTAMONU, GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL YERLERDEN BİRİ”


Gençlik Kampı’na katılan öğrencilerden Kıbrıs’tan gelen 21 YAŞINDAKİ Atlıer Altuğ; “İlk gün alışma süreci oldu tabi ki.Zaman geçtikçe ve arkadaşlarımızla kaynaşınca çok güzel ve keyifli bir gezi oldu. Türkiye’nin her yerinden arkadaşımız var. Gayet güzel geçiyor herşey. Geldiğim için çok nmutluyum. Kastamonu için düşüncelerini de aktaran Altuğ; “Kastamonu tarihi bir şehir. Gerek yapısıyla gerek camileriyle gerekse de evleriyle tarihi bir il. Gördüğüm en güzel yerlerden biri diyebilirim Kastamonu için” dedi.

“UMARIM BU ARKADAŞLIĞIMIZ ÖMÜR BOYU SÜRER”

Gençlik Kampı’na katılan Ağrılı İsmet Rıza ise; “Kastamonuyu çok beğendim. Eski bir şehir. Türbelerini geziyoruz. Yolkonak Kampında kalıyoruz. Arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz burada. Hakkari’den Şrnak’tan Kıbrıs’tan arkadaşlarım var. Umarım ömür boyu bu arkadaşlığımız sürer. Çok keyifli bir gezi oluyor” diye konuştu.  (Nihan Kıran/Banu Türkmenoğlu)



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum