"Dere yataklarından uzak durun";

"Dere yataklarından uzak durun"

DSİ Genel müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ortak uyarı yapıldı. Karadeniz Bölgesinde devam eden yağışların etkisini gece artıracağını ifade edilerek, dere yataklarından vatandaşların uzak durmaları çağrısı yapıldı....

AKCA; "DERE YATAKLARINDAN UZAK DURUN"


DSİ Genel müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, yağışlarla ilgili dikkatli olmaları yönünde açıklama yayınladı. Akca açıklamasında; "Meteroloji'den alınan bilgilere göre Batı Karadeniz'de halen devam eden yağışlar, bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracaktır. Vatandaşlarımızın sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dere yataklarından uzak durmalarını önemle rica ediyorum" ifadelerine yer verdi.

AFAD'DAN TELEFONLARA UYARI GELDİ


Öte yandan AFAD tarafından acil durum uyarısı yapıldı. Telefonlara; 'Bulunduğunuz bölgede, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırıp yarın da devam edecek şiddetli yağış nedeniyle dere yatakları, taşkın ve riskli alanlardan uzak durulması, tedbirli olunması, her türlü acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezinin aranması önemle duyurulur" bildirimi geldi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum