Başakçay köyünde menfezi sel aldı;

Başakçay köyünde menfezi sel aldı

Başakçay köyünde etkili olan yoğun yağışın ardından geçici olarak konulan menfez yıkıldı. 3 köye ulaşım kesildi. Yağmurun hala devam ettiği öğrenilirken, Azdavay İGM Üyesi Fahrettin Cebeci’den uyarı geldi. Cebeci açıklamasında; “Topuk Başakçay yol hattını kullanan tüm vatandaşlarımızın dikkatine! Geçen yol hattını kullanın. Menfezi sel almıştır. Allah beterinden korusun” ifadelerine yer verdi....

Kastamonu’nun Azdavay ilçesine bağlı Başakçay  köyünde 2021 yılında sel afeti sonrasında koyulan geçici menfez yıkıldı. Yağmur yağışının sürdüğü ve selin devam ettiği bilgisi alındı.

CEBECİ; “3 KÖYÜN BAĞLANTISI KESİLDİ”

Yaşanan sel nedeniyle 3 köyün bağlantısının kesildiğini ifade eden Azdavay İGM Üyesi Fahrettin Cebeci; “Yağmur yağışı ve sel devam ediyor. 3 köyün bağlantısı kesilmiş durumda. Diğer köylerden şuana kadar bize gelen bilgilerde, ufak tefek sıkıntılar olduğu söyleniyor. Ağır bir durum yok. En ağır sıkıntının yaşandığı yer burası. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız sel afetinde de en büyük sıkıntının yaşandığı yerdi Başakçay yöresi. Burada yapılan geçici köprülerimiz vardı buraları da maalesef yağan yağmurdan kaynaklı sel aldı. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.  



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum