Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da yıkılan Sepetçioğlu hatırası Belediye'de
Kastamonu İhsangazi ilçesindeki tarihi evin yıkılmasının ardından tavan süslemesi belediye binasında sergileniyor.
Fırtınaya, Gazi Stadı da dayanamadı!
Kastamonu Gazi Stadı'nı çevreleyen kırmızı siyah kaplanan teller şiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkıldı.
Minare böyle yıkıldı!.. Fırtına komşuda yıkıp geçti
Kastamonu’da ciddi hasara neden olan fırtına, komşu il Çankırı’da da hasara yol açtı. Çankırı’da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.  
Kastamonu’nun parası çöpe gitti!
Daha 1,5 yıl önce 28 milyon liraya yapılan dere kenarındaki duvarları kırdılar
“Kastamonu’dan İstanbul’a kadar yıkıldığını düşünün”
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, “Kastamonu ila İstanbul arasındaki tüm şehirlerin, tüm illerin, tüm ilçelerin, tüm köylerin yıkıldığını düşünürsek bir Kastamonulu olarak depremin büyüklüğünü anlamış oluruz.”
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
İnegölspor, GMG Kastamonuspor’dan sonra yıkıldı!
GMG Kastamonuspor’la berabere kalan 51 puanla lider konumuna yükselen Iğdır FK’ya 2-0 mağlup olan bordo beyazlıların 6 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, maçta sakatlanan kaleci Bekir Sevgi ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Depreme dayanıksız binanın kaderi ... Saniye saniye kamerada!
Çankırı’da depreme dayanıksız boş apartman kontrollü bir şekilde yıkıldı.
Kastamonu'da 715 riskli yapı yıkıldı
Kastamonu Belediyesi ve Kentsev işbirliğinde "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi" paneli düzenlendi.
Zorunlu afet sigortası geliyor: 2024’te yürürlüğe girecek
Depremle birlikte sel gibi afetleri de kapsayacak “zorunlu afet sigortası” 2024'te yürürlüğe girecek. Bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası yaygınlaştırılacak.
Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ölü var
Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fas'taki yerel gazeteler depremin 6,8, Alman Sismoloji Merkezi ise 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Son olarak Fas jeofizik merkezine göre, deprem Atlas Dağları'nın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde meydana geldi. Reuters'a konuşan yerel bir yetkili, yüzlerce kişinin öldüğünü ve ölümlerin çoğunun ulaşılması zor dağlık bölgelerde olduğunu söyledi. Fas yetkilileri ise ölüm veya hasara ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Ülkede 1960 yılında meydana gelen depremde, güneydeki Agadir kenti yıkılmış, 10 binden fazla insan da hayatını kaybetmiştiYerel gazeteler, Fas'ta yerel saatle 23.10 sularında 6,8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Marakeş ve Fes kentlerinde de hissedildiği aktarıldı. Almanya Sismoloji Merkezi ise Fas'taki depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.
PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek? Uzmanlar açıkladı
Uzman isimler "PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek?" sorusunu cevaplandırdı.
Dondurma kazandığını sandı, 22 bin dolarından oldu
Bursa'da yaşayan Meliha Doğan, telefonuna gelen ''Dondurma kazandınız'' mesajını görünce metnin altındaki linke tıkladı. Kadının telefonundaki bilgileri ele geçiren dolandırıcılar banka hesabından 4 seferde 22 bin dolar (yaklaşık 583 bin lira) çekti.
Depremzede esnaflar dükkanlarına kavuştu
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’te dükkanları yıkılan veya hasar gören esnaflar yeni dükkanlarına kavuştu.
İşte depremzede Hatay'a yapılan yeni köy evleri...
Depremin vurduğu Hatay’da inşa edilen ve bitme noktasına gelen köy evleri görünümleriyle depremzede vatandaşları cezbederken bir yandan da sabırsızlandırıyor.
Türkiye Tarihinin en büyük depremi 355 yıl geride kaldı!
17 Ağustos 1999 depreminin 24 yıl dönümünde kayıpların acıları hala hissedilirken, Türkiye tarihinin en büyük depreminin de 355 yıl önce yine bir 17 Ağustos tarihinde yaşandığı ortaya çıktı.
20 köyü birleştiren köprünün yapılmasını istiyorlar
Taşköprü ilçesinde bağlı Alatarla köyünde vatandaşlar, 2021 yılında yaşanan sel sonrası yıkılan ve 20 köyün geçiş sağladığı köprünün yeniden yapılmasını talep etti.
Depremzedelerin alışveriş kartlarına ilk yüklemeler başlıyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremzedelerin alışverişlerini yapabilecekleri kartlara ağustos ayının 15’inde ilk bakiyelerin yatırılacağını belirtti.
Ev alırken dikkat! Bu hataya düşmeyin
Vatandaşlar son dönemde yatırım için hisse tapulu dairelere yöneldi. Ucuz diye tercih edilen hisse tapulu daireler birçok riski de içinde barındırıyor. İnternet sitelerinde ilanlar hızla artarken uzman isimler, 'hisse' tapulu evlerdeki risklere dikkat çekip vatandaşların her an evsiz kalabilecekleri uyarısında bulundu.
Yaralı Bozkurt, 2 yılda adeta yeniden doğdu
Sel felaketinin yaşandığı ilçe, 2 yılda yapılan yatırımlarla yeniden ayağa kaldırıldı
" Gayemiz misafirleri en güzel şekilde ağırlamak "
10 ay önce Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından 400 metrekarelik evin yıkımı gerçekleştirildi. İnşaat çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını ve alana bodrum katı bulunan 3 katlı kültür merkezi statüsünde bir bina inşa edileceğini kaydeden Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, "Niyetimiz ve gayemiz de gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaktır" dedi.
"Enkazdan çıkarmak için Kastamonu'dan gelen madenci..."
Hatay Antakya'da yaşayan bir depremzede, enkaz altından notlar 5 başlıklı yazısında Kastamonu'dan kendisini kurtarmaya gelen madencilere yer verdi.
Taşköprü'de köprü yapımı devam ediyor
Kastamonu Taşköprü ilçesi Alatarla Köprüsünde yapım çalışmaları devam ediyor.
"Üniversite mutlaka açıklama yapmalı"
Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Turgut Yılmaz, Kastamonu'nun adeta kanayan yarası haline gelen, ancak yetkililerin itinayla sessiz kaldığı eski Tıp Fakültesi binalarına değindi.
Kastamonu Kent Konseyi, nihayet sessizliğini bozdu
Kastamonu'nun en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kent Konseyi, uzun süren sessizliğini bozdu.