“Kastamonu’dan İstanbul’a kadar yıkıldığını düşünün”;

“Kastamonu’dan İstanbul’a kadar yıkıldığını düşünün”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, “Kastamonu ila İstanbul arasındaki tüm şehirlerin, tüm illerin, tüm ilçelerin, tüm köylerin yıkıldığını düşünürsek bir Kastamonulu olarak depremin büyüklüğünü anlamış oluruz.”...

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 yılında yaşanan depremin yıl dönümünde “6 Şubat Depremleri Fotoğraf Sergisi” açıldı. Serginin açılışında konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, verilen sözlerin yerine getirildiğini ve deprem konutlarının bir yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

 “Her ne kadar televizyondan ya da sosyal medyadan depremi lokal olarak bir kısmını görüyor olsak da depremin büyüklüğünü anlamak için Kastamonu ila İstanbul arasını düşünmemiz lazım. Sürekli yolculuk yaptığımız bir yer olduğu için Kastamonu ila İstanbul arasındaki tüm şehirlerin, tüm illerin, tüm ilçelerin, tüm köylerin yıkıldığını düşünürsek bir Kastamonulu olarak depremin büyüklüğünü anlamış oluruz. Urfa ile Adana arası Kastamonu ila İstanbul arası kadardır. O bölgedeki şehirlerinde büyüklüğü de yine Kastamonu ila İstanbul arasında kalan şehirler kadar. Böyle büyük bir deprem ile karşı karşıya kaldık. Allah tekrar böyle bir acıyı bizlere yaşatmasın. Seviniyoruz ki Allah’a şükür devletimiz, büyük bir enerjisini deprem bölgesine harcayarak kalıcı konutların çok büyük bir kısmı faaliyete geçmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız, ilk olarak deprem bölgesine gittiğinde 'bir yıl içerisinde sizlerin konutlarını yapacağız' sözünü vermişti. Bunun sözler alay konusu olmuştu ama bugün geldiğimiz noktada bu sözün yerine getirilmiş olması hem Cumhurbaşkanımızın bu işe ne kadar samimi bir şekilde yaklaştığını hem de verdiği sözün nasıl tutulduğunu göstermektedir. Allah, memleketimize buna benzer acıları bir daha yaşatmasın. Birlik olarak şimdiye kadar ülke olarak bu acının üstesinden bir yıl içerisinde nasıl kalktıysak inşallah en kısa sürede yaraların tamamını saracağız. Büyük bir felaket ile karşı karşıya kalmış olması ülkemizin diğer bölgelere yapılan yatırımları da kısmen sekteye uğrattı. İnşallah deprem bölgesindeki yaralar sarıldığında Kastamonu’da dahil diğer illerimize yapılacak olan yatırımlar hızlı bir şekilde ilerleyecektir”  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum