KTÜ’den OBM’ye  teknik gezi;

KTÜ’den OBM’ye teknik gezi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenledi. 3 gün devam eden teknik gezi boyunca öğrenciler, yapılan çalışmaları yerinde görerek pek çok bilgi edindi....


Karadeniz Teknik Üniversitesi  (KTÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenledi. 3 gün devam eden teknik gezi boyunca öğrenciler, yapılan çalışmaları yerinde görerek pek çok bilgi edindi.

KTÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü öğrencileri, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne yaptıkları teknik gezi kapsamında ilk olarak Kastamonu’nun sembollerinden olan anıt ağaçlarla ilgili küçük bir gezi yaptı. Akabinde Aşağıdag Orman İşletme Şefliği 335. Nolu bölme (ÇsGcd2) meşcerelerindeki doğal gençleştirme hakkında yapılan tatbikat ile Karadere Orman İşletme Müdürlüğü 318. Nolu bölme (GÇsA) meşcere seçme ormanlarında yapılan tatbikata katılım sağladı.




Akabinde öğrenciler, Kastamonu Fidanlık Müdürlüğü Daday Fidanlık Şefliğinde Tohumun ve Fidanın Serüveni ile ilgili yapılan seminere katıldı. Öğrencilere fidanlık çalışmaları hakkında bilgi verilirken tohumun çıkarılması, ekilmesi, saklanması, kaplı fidan materyalinin hazırlanması, fidanın bakımı sökümü, sulaması ve nakliyatına dair çalışmalar gösterildi, aşı uygulamaları yapıldı.

Öğrenciler, teknik gezi kapsamında öğrendikleri pek çok bilginin yanı sıra Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu’yla da bir araya geldi. Bölge Müdürü Sönmezoğlu öğrencilerle, orman mühendisliği mesleğiyle ilgili tecrübelerini paylaştı. 

 



KTÜ’DEN BÖLGE MÜDÜRÜ SÖNMEZOĞLU’NA ZİYARET

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne düzenlenen teknik gezi vesilesiyle, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Cantürk Gümüş Prof. Dr. Ali Ömer Üçler, Prof. Dr. Sefa Akbulut, Doç. Dr. Uzay Karahalil, Dr. Öğr. Üyesi Kadir Alperen Coşkuner, Dr. Arş. Gör. Fahrettin Atar, Arş. Gör. Gizem Yorulmaz, Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete; Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Nezir, Basın ve İletişim Şube Müdürü Turan Küçük ve Kastamonu Orman İşletme Müdürü Erkan Gazibeyoğlu da katılım sağladı. 



                                                                                                                     

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum