“Bizim dünyamız aslında apaydınlık ve rengârenk”;

“Bizim dünyamız aslında apaydınlık ve rengârenk”

Kastamonu Görme Engelliler Derneği Barutçuoğlu AVM’de dernek üyeleriyle birlikte etkinlik düzenledi....

Atış poligonu ve bowling salonunda düzenlenen etkinlik kapsamında dernek üyeleri gönüllerince eğlendi. Engelli bireylerin yakınları, 366’ncı Gün Empati Programı kapsamında düzenlenen etkinliklerin görme engelli bireyleri çok mutlu ettiğini ve bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirtti. Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Görme Engelliler Derneği Üyeleri’nden Mücahide Çalkaya; “Sizler belki bizim dünyamızı kapkaranlık diye düşünüyorsunuz siyahta bir renk değil mi üstelik de renklerin kralı. Ve bizim dünyamız aslında apaydınlık ve rengârenk” ifadelerini kullandı.

KUŞOĞLU; “BARUTÇUOĞLU AVM'DE İLKLERİ YAŞADIK”

Görme Engelliler Derneği tarafından 366. Gün Empati Programı kapsamında Barutçuoğlu AVM’de bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlik hakkında konuşan Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu; “Kastamonu Görme Engelliler Derneği olarak bugün Barutçuoğlu AVM’de atış poligonunda ve bowling salonunda eğlenceli anlar yaşıyoruz. Bize her zaman ki gibi yüreklerini ve mekânlarını açan Barutçuoğlu AVM'de ilkleri yaşadık. Barutçuoğlu AVM Müdürümüz Caner Çaycı beye ve Basın ve halkla İlişkiler Müdürümüz Zeynep Erten Tokatlı hanıma katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. İnşallah çeşitli etkinlikler Görme Engelliler Derneği olarak olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Poligon Station işyeri sahibi Mustafa Çiftçi ve Speed Bowling işyeri sahibi Ferhat Ülker beye bizlerin eğlenceli anlar yaşamamıza vesile oldukları için teşekkür ediyoruz. 366’ncı Gün Empati Programımızın da devamında bu tür etkinliklerimiz aynı hızda devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇALKAYA; “GÖREMEME ETMENİN ARKASINA SAKLANMIYORUZ”

Görme Engelliler Derneği Üyelerinden Mücahide Çalkaya; “Herkes hayatında bir farklılık istiyor. İstemek iyi de sizler hayatımızın farklılaşması için neler yapabiliyorsunuz? Farklı renkler farklı sesler bir araya gelip birbirine uyum sağladığında bir bütünlük oluşturuyor. Ama bizler farklılıkları çok da kolay kabul edemiyoruz. İlk yaklaşımımız genelde hep önyargılı oluyor. Aslında farklılıkları farklı olduğu için benimseyip onlarla uyum içinde zaman geçirmeye çalışsak göreceğiz, hayat şarkısı farklı sesler birbirine uyum sağladığında güzelleşiyor. Bizler bugün öyle güzel zamanlar geçirdik ki Bowling oynadık, atış poligonunda ördek avladık. Kastamonu Görme Engeller Derneği’nin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duydum. Bu hiç de değişmeyecek. Bizler görme engelliyiz aslında görme engelsiziz. Nedeni de şu; göremiyoruz diye, görememe etmenin arkasına saklanmıyoruz.Hayatımıza değer katabilmek için adımlar atıyoruz. Sizler belki bizim dünyamızı kapkaranlık diye düşünüyorsunuz siyahta bir renk değil mi üstelik de renklerin kralı. Ve bizim dünyamız aslında apaydınlık. Ve rengârenk” dedi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum