Bu ilçe belediyeleri, şeffaf değil!;

Bu ilçe belediyeleri, şeffaf değil!

Kastamonu'da 19 ilçe ve merkez belediyelerinde her ay düzenli olarak belediye meclis toplantıları gerçekleştirilirken, bir çok ilçede; kamuoyunu bilgilendirme noktasında büyük önem arz eden meclis kararları yayınlanmıyor....

Kastamonu halkı, belediye meclisinde oy verdikleri üyelerin hangi kararlara oy  verdiğini dahi bilemezken;  Abana Belediyesi son 8 aydır belediye meclis kararlarını yayınlamıyor. Pınarbaşı Belediyesi son kararları Nisan 2020'de yayınlarken, İhsangazi ise en son Kasım 2020'de belediye meclis kararlarını resmi sitelerinde yayınladı.

Diğer taraftan Azdavay, Cide, Çatalzeytin, Şenpazar, Hanönü, Küre ve Seydiler belediyelerinin sitelerine bakıldığında da belediye meclis kararlarının yayınlandığı bölümler boş bir vaziyette bekliyor.

ÖRNEK BELEDİYELER DE VAR...

Kastamonu ilçelerinde ise merkezle birlikte Taşköprü, Bozkurt,  Tosya, Doğanyurt, Ağlı, Araç, İnebolu ve Daday belediyeleri; Belediye Meclis kararlarını eksiksiz bir şekilde yayınlayarak, şeffaf belediyecilik noktasında örnek bir uygulamaya imza atıyor.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum