Profesör Kastamonu'yu uyarmış, ama kimse duymamış...;

Profesör Kastamonu'yu uyarmış, ama kimse duymamış...

Denizbilimci Prof. Dr. Ahmet Cemil Saydam, Kastamonu sahilini 10 gün önce uyarmış ama kimse duymamış......

Denizbilimci Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam, Kastamonu sahilini 10 gün önce uyarmış ama kimse duymamış..

Dün gece ve bu sabah Abana, İnebolu ve Cide'de şiddetli fırtına sonucunda denizle kara birleşirken, Denizbilimci Ahmet Cemal Saydam'ın 10 gün önce yaptığı uyarı gündeme geldi.


17 Kasım akşamı sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Saydam, İnebolu'yu işaret ederek, "Kıyı kenar çizgisini ihlal edenler bunun bedelini ödemek durumunda kalacaklar maalesef." ifadelerine yer vermişti.

Saydam'ın paylaşımında kullandığı ifadeler şu şekilde:

"Burası İnebolu sahili.Kıyı kenar çizgisi sahilde 100 metre derinlikte hiçbir yapının olmamasını gerektirir.100 metre bırakın yolun deniz tarafına yapıaln yapıları yolu bile içine alıyor.Kural neydi. Hayali sanılan kıyı kenar çizgisini ihlal ederseniz deniz o yerleri er veya geç ama mutlaka geri alır.18-19-20 Kasım'da beklenen hava koşulları ortada. Çok derin bir alçak basınç bu nedenle deniz su seviyesinin doğal olarak yükselmesi;Açıkta o kadar değişken koşullar olacak ki bu da sahilde en azından 60-70 cm şişmeye neden olacak. İlaveten bu derin sisteme bağlı olarak dalgaların 3-4 metreye yükselmesi;Bunları topla çarp böl ortaya iç açıcı sonuçlar çıkmıyor.Kıyı kenar çizgisini ihlal edenler bunun bedelini ödemek durumunda kalacaklar maalesef."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum