İGM'de bütçe mesaisi;

İGM'de bütçe mesaisi

Kastamonu İl Genel Meclisi Kasım ayı bütçe toplantılarına devam ediyor. Güray Parçal Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Kasım ayı olağan toplantılarının 13’ncü birleşiminde 2 gündem maddesi görüşüldü....

İlk gündem maddesinde, İl Özel İdaresi tarafından İlimiz genelinde yürütülmekte olan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) çalışmaları kapsamında; ünite tespiti ve köy yolları sayısallaştırma çalışmaları tamamlanan Abana, Ağlı ve Hanönü ilçelerinde öncelikle envanter kayıtlarımızda yer alan bağlı kayıtları ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü bağlı kayıtları arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmak amacıyla CBS çalışmaları tamamlanan Abana, Ağlı ve Hanönü ilçelerimize ait bağlı sayısı ve köy yolu ağı değişikliklerinin görüşülmesi ile ilgili teklif görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Gündemin diğer maddesinde ise Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü 2022 Yılı gider bütçesi görüşüldü. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nün ilan, diğer hizmet, avadanlık ve yedek parça, kanalizasyon, sondaj, sulama ve toprak, laboratuvar ve içme suları hizmetleri kalemleri olmak üzere toplam giderin 10 milyon 610 bin lira olarak meclisin gündemine sunuldu.

PARÇAL; “İÇME SUYUNA AĞIRLIK VERMEMİZ GEREKİYOR”

Ayrıca toplantıda, İGM Başkanı Güray Parçal’ın içme suyuna ağırlık vermemiz gerekiyor diyerek, içme suyuna ayrılan 3 milyon 750 bin TL’nin 4 milyona yükseltilmesi teklifini sundu. Meclis, Sulama ve Toprak Hizmetleri’ne ayrılan 2 milyon 500 bin liranın 250 bin TL’sini, İçme Suları Hizmetlerine aktarılmasını oy birliğiyle kabul etti.

İL ÖZEL İDARESİ’NİN MAKİNE PARKINA 13 YENİ ARAÇ

Toplantının sonunda İl Özel İdaresi’nin makine parkına son olarak kazandırılan araçlar hakkında bilgilendirmede bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal; “Azdavay’a bir tane seyyar kompresör alındı ve diğer ilçelerde kullanılacak, işletmesini de İl Özel İdaresi yapacak. 3 tane greyder, 2 tane 30’ar tonluk ekskavatör, 7 tane iş makinası alındı. Sel felaketinde makinelerimizin zarar gördüğünü İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ilettik. Bazı araçların ekonomik ömrünün tamamladığını da belirttik. İçişleri Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gelen desteklerle bu araçların alımlarını gerçekleştirdik” dedi.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum