“Halka hizmet yerine, nelerle uğraştıkları görünüyor”;

“Halka hizmet yerine, nelerle uğraştıkları görünüyor”

Kastamonu'da katıldığı istişare toplantısında konuşan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: " Muhalefet partilerde olan belediyelerin halka hizmet yerine, nelerle uğraştığını da görüyor. Kısır bir döngü içerisinde koltuk ve makam kavgası yarışındalar." dedi....

AK Parti Teşkilatları tarafından saha çalışmaları kapsamında yürütülen "Şehir Buluşmaları" programı devam ediyor.

Şehir Buluşmaları kapsamında Kastamonu AK Parti Yerel seçimler noktasında ilk toplantı gerçekleşti. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’nın da katılımıyla Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde istişare toplantısı gerçekleştirildi.

"MUALEFET YAĞMURSUZ GÖK GÜRÜLTÜSÜ GİBİDİR"

 Milletin Türkiye’de AK Belediyelerin hizmet seferberliğinin farkında olduğunu ifade eden AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: “Milletimiz AK Belediyelerin hizmet seferberliğinin sahada uygulamalarını görüyor. Biz hep hizmet konuşuruz. Bizim yaptıklarımızda insanımıza dokunan hizmetler vardır. Bizim dışımızdaki hareketler, partiler yağmursuz gök gürültüsü gibidir. Biz yağmur gibi rahmet oluruz. Üretime döneriz. İnsanımızın refahını yükselten bir anlayışı benimseriz. Tarlada izi olmayın harmanda yüzü olmaz derler. Şu andaki muhalefet tam da bu işte. Hep birbirleriyle uğraşıyorlar. Hep birbirleriyle didişiyorlar. Özellikle seçime döneminde bir masa etrafında 2 sene doldur boşalt yaptılar. Seçimde mağlubiyet aldıktan sonra birbirlerinin yüzlerini tırmalamakla meşgul olmaya başladılar. Bunlar onunla uğraşıyorlar. Biz işimizle meşgulüz. Muhalefet partilerde olan belediyelerin halka hizmet yerine, nelerle uğraştığını da görüyor. Kısır bir döngü içerisinde koltuk ve makam kavgası yarışındalar, halkımız bunu da görüyor.Masada olanlar, masanın ayaklarını da kırdı artık masayı halkımızın üzerine yıkma seviyesine geldiler. Bir iktidar, bir koltuk yarışı içerisindeler. Onların başka dertleri var. Onlar sahip oldukları mevkilerini devam ettirmekle meşguller. Endişe etmeye gerek yok. AK Parti her zaman ki gibi halkımızın yanında. Bunun için de elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Hedefimiz tüm şehirlerimizin AK Belediyelerle buluşması, bu hedef doğrultusunda ise büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Her zaman adeta varını yoğunu ortaya koyarak fedakârca çalışan milletvekillerimizle, başkanlarımızla, gece gündüz demeksizin her göreve koşan, ana kademe, kadın ve gençlik kolları teşkilat mensuplarımızla var gücümüzle bu süreci tamamlayacağız” dedi.

 

Son dönemlerde İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi büyükşehirlerin daha çok gündeme geldiğine dikkat çeken Yılmaz, AK Parti için 81 ilin önemli olduğunu vurgulayarak: “Orada yaşayan vatandaşlarımızın, talepleri, istekleri, görüşleri, ihtiyaçları gelecekleri bizim için ön planda. Ayrımız gayrımız yok, herkesi kucaklayacak bir prensiple yolumuza devam edeceğiz. Elbette İstanbul’u, Ankara'yı, Antalya’yı, İzmir’i AK Belediyecilikle buluşturmak için son derece titiz bir çalışma yürüteceğiz. Ama bu prensipler, bu çalışmalar her bir ilimizi kapsayacak. Türkiye Yüzyılı’nda yükselen değer olan AK Belediyecilik anlayışının hakim kılınması için; var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Muhalefetin kutuplaştırdığı bir anlayış ortada. Biz diyoruz ki, "Bırakın kardeşim koltuk kavgalarını! Şehirlerinize, halkınıza ne hizmet ettiniz?" Hizmetlerinizle konuşun. Bırakın bütün kısır çekişmeleri, birbirinizi kötülemeyi; Seçim dönemi geldi; 5 yıl dolmak üzere, halk sizden memnun mu, değil mi? Şehirlerin sorunlarını çözdünüz mü, çözmediniz mi? En ücra yerdeki Ahmet amcanın, Ayşe teyzenin gönlüne girebildiniz mi, onun ihtiyaçlarını giderebildiniz mi? Öncelikle bunların cevabını verin. 22 yıldır iktidarda olan AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize çağ atlatmıştır. Temel prensip 'İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın olmuştur. Türkiye Yüzyılı’na adım atmış bulunuyoruz. Bizler bir seçim bittikten sonra hemen ardındaki seçimler yarın olacakmış gibi çalışıyoruz. Aslında bizim için tarihlerin önemi yok, geçen sürede yapılan hizmetlerin önemi var.

 

Yerel seçimlere Ağustos ayını da dâhil edersek 8 ay gibi bir süre kaldı. Bu süreçte bizlere düşen mevcut belediye başkanlarımızın hukukunun da korunduğu adil bir aday belirleme sürecini yürütmek olacaktır. AK Parti büyük bir aile. Biz kimseyi, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sizden bizden demeden hizmet noktasında eşit, adil bir şekilde hareket ediyoruz.Halka hizmet Hakk'a hizmet anlayışıyla, 22 yıldır devam eden hizmet başarısını hepimiz önümüze hedef koymalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği büyük mücadeleye destek vermek, ülkemizi müreffeh seviyeye taşımak, bu sorumluluğu omuzlamak, gönül bağını kuvvetlendirmek teşkilatımızın en önemli görevlerindendir” diye konuştu.

 

2024 Mahalli İdareler seçimlerinde şehirlere, millete, Türkiye Yüzyılı'na hizmet edecek adaylarla halkın karşısına çıkacaklarını kaydeden Yılmaz: “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sürecine giderken her bir teşkilat üyemiz taşıdığı yükün bilincinde ve sorumluluğunun farkında olarak çalışmasını yürütüyor, yürütmeli de. Nasıl 2023 genel seçim zaferi için sıkı bir şekilde çalıştıysak, 2024 yerel seçimleri zaferi içinde yorulmaksızın çalışmalıyız.AK Belediyeciliğin, hizmet belediyeciliğinin, gönül belediyeciliğinin tanışmadığı şehrin, ilçenin ve beldenin kalmaması adına, birlik ve beraberlik içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle genel merkezimizde belirlediğimiz politikaları göz önünde bulundurarak sıkı ve eksiksiz bir şekilde uzlaşı, istişare içerisinde çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum