Tosya’da; Cumhur İttifakı’nda 'ÇATLAK': ‘Bu son uyarımız’;

Tosya’da; Cumhur İttifakı’nda 'ÇATLAK': ‘Bu son uyarımız’

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in açıklamalarının ardından ilçede siyasi gerilim tırmanıyor. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi, Başkan Kavaklıgil’e cevap vermişti. Cumhur İttifakı AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında yaşanan tartışmaya; son olarak Tosya Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Emin Kutlu da dahil oldu....

NE OLMUŞTU?

KAVAKLIGİL: ‘HESAPLAŞACAĞIZ’
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kurban Bayramı öncesinde geçirdiği kaza sonrasında; bazı kesimlerin dedikodu ürettiğini söyleyerek; ‘’ Üretmiş oldukları dedikodularla ilgili bir bilgi bir belge varsa bunu en kısa sürede yayınlamalarını istiyorum. Eğer yoksa çakalların zamanı ve süresi kurt sahaya inene kadardır. 15 gün daha dişlerini sıksınlar. 15 güne kadar basamıyorum ama 15 gün sonra ayaklarımın İkisi de yere basacak. Ondan sonra o arkadaşlarımızla yüzleşmek için sabırsızlık çekiyorum. Bunu da özellikle bir siyasi partinin güruhu yapıyor. Kadın Kolları yapıyor kendileri yapıyorlar. Dediğim gibi bir 15 gün sonra hepsi ile Allah'ın izniyle hesaplaşacağız ’’ ifadelerini kullanmıştı.

DİKİŞÇİ: ‘AÇIKLAMA DOĞRU OLMAMIŞTIR’

Bunun üzerine açıklama yapan Tosya AK Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi de; Kavaklıgil’in açıklamalarına;  ‘’Konuşmasının içeriğinde, kendisinin ve yaşamış olduğu talihsiz olayın, siyasi bir parti ve kadın kolları tarafından farklı yerlere taşınmaya çalışıldığı belirtilmiştir. İsim verilmese dahi Tosya'da kadın kolları aktif olan iki partiden biri olmamız nedeniyle, lafların nereye söylendiği aşikârdır. Hâlbuki kendim ve partim adına bu talihsiz olayın olduğu günün iki gün sonrasında, Volkan Kavaklıgil'i Kastamonu'da hastane odasında ziyaret etmem ve aynı süre zarfında kendisi için sosyal medyada geçmiş olsun mesajlarını yayınlamamıza rağmen böyle bir açıklama doğru olmamıştır. Biz bu minvalde hareket etmemize rağmen, Volkan Kavaklıgil’in, amacı zaten Tosya'da ki huzuru bozmak olan iki sosyal medya habercisinin arkasından gitmesi, onlara istediklerine zemin hazırlaması doğru olmamıştır. Bizler yarın rakip de olsak, ağızdan çıkan lafların, onursuz, gurursuz, çakal gibi mahalle ağzı laflar olması doğru olmamıştır. Nasıl bize zamanında embesil diyen bir parti mensubunuzla, bir gün sonra o kişiyi de ortanıza alarak verdiğiniz fotoğraf yanlıştı ise, bugün bu laflarınızda doğru olmamıştır’’ ifadelerine yer vermişti.


KUTLU: ‘DALIMIZI KIRANIN AĞACINI KÖKÜNDEN SÖKERİZ’

Konuya müdahil olan Tosya Ülkü Ocakları Başkanı Kutlu da, yaptığı yazılı açıklamada; ‘’Belediye başkanımızın geçirdiği talihsiz kaza üzerinden aslı astarı olmayan söylemleri ile dedikodu kazanı kaynatan her insanın başına gelebilecek bir kazayı bile siyaset malzemesi yapmaya kalkan hadsizler bizim suskunluğumuzu yanlış anlamış olacaklar ki her geçen gün daha da arsızlaşmaya devam etmektedirler. Ülkü Ocakları Tosya İlçe Başkanı olarak kendilerine buradan sesleniyorum; değil belediye başkanımıza, milliyetçi ülkücü hareketin hiçbir ferdine iftira atamazsınız, asılsız ithamlarda bulunamazsınız eğer elinizde varsa bir deliliniz, ispatınız buyurun hodri meydan yayınlayın ama bundan sonra sizin yalan ve iftiralarınıza karşı tahammülümüz yoktur. Ağızlarını tetik, dillerini tüfek yaparak habire nefret ve nifak kusan hayâsızlara son uyarımızdır hiç kimse suskunluğumuzun asaletinden cesaret almaya kalkışmasın. Dalımızı kıranın ağacını kökünden sökeriz’’ ifadelerine yer verdi.
 
 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum