Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Yassıada’da;

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Yassıada’da

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu tarafından eski Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılanıp idama mahkum edildiği ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ ilan edilen Yassıada'ya ziyarette bulundu...

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu tarafından eski Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılanıp idama mahkum edildiği ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ ilan edilen Yassıada'ya ziyarette bulundu.

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, burada yaptığı açıklamada, "Adada idam kararlarının alındığı salondan Adnan Menderes’in kaldığı yere kadar bir çok yer müze haline getirilmiş. Özellikle Adnan Menderes Müzesi o dönemi anlatması açısından çok etkileyici. Müzede Menderes’in uçak kazasından eğitimine, Meclise girişinden kalkınma yıllarına kadar hayatından bir çok kesit ayrı ayrı odalarda anlatılıyor. Menderes’in bir çok fotoğrafını da görmek mümkün bu alanda. Müzede üst kat ise çok farklı. Menderes’in ruh hali anlatılıyor uzun uzun... Ölüm korkusu çaresizlik, halüsinasyon, intihar, özlem, sorgulama tek tek anlatılıyor bu bölümde. Üst katta Menderes’in hapishane odası da var. Tahta masa, sandalye, küçük yatak ve tahtayla kapatılmış görülmeyen penceresi" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum