Erbaş, Mevlid Kandili Programı’na katıldı;

Erbaş, Mevlid Kandili Programı’na katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid Kandili programı için Kastamonu’ya geldi....

Bu kapsamda ilk olarak Kastamonu Valiliği’ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ardından Kastamonu Üniversitesi’nin Kuzeykent Kampüsü’nde inşaatı devam eden Muhammed Alparslan Han Cami’nde incelemelerde bulundu. Erbaş, Kastamonu ziyaretleri çerçevesinde Nasrullah Kadı Cami’ndeki Mevlid Kandili programına katıldı. 

Nasrullah Cami’nde akşam namazı kıldıran Ali Erbaş, namazın ardından vaaz kürsüsünde bir konuşma gerçekleştirdi. Kastamonu’nun kadim bir vilayet olduğunu ifade eden Erbaş, "Kastamonu şehrimizin bu muhteşem camisinde Milli Mücadele dönemlerinde İslam şairi, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un insanımızı Milli Mücadele'ye teşvik etmek, hep birlikte milletimizi, vatanımızı korumak, düşmanlara karşı muhafaza etmek için kürsüsünden vaz'u nasihatte bulunduğu Nasrullah Camisi'nden hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum" dedi. 

Bozkurt ilçesinde yaşanan sel afetini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kastamonu, 11 Ağustos’ta tarihte eşi benzeri bulunmayan bir felaket yaşadı. Sel afetinde vefat eden kardeşleriz oldu. Gerek burada gerekse ülkemizin farklı bölgelerinde afetlerde hayatını kaybeden kardeşlerimizin ruhları şad olsun” diye konuştu.

Program dolayısıyla ilimize çok sayıda tanınmış başimam ve müezzin gelirken; misafir din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okudu. Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın duasının ardından sona erdi. 

Programa Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid programı TRT 1 ve Diyanet TV’den de naklen yayınlandı.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum