Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da eller semaya deprem şehitleri için kalktı
Kastamonu’da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutuldu.
Kastamonu'da ölen öğrenciyi sahipsiz bırakmadı
Kastamonu Belediyesi, gönüllere dokunan bir girişimde bulundu. Geçtiğimiz haftalarda ilimizde vefat eden Kastamonu Üniversitesi öğrencisi, unutulmadı.
İYİ Parti Milletvekilinden Pınarbaşı'nda taziye..
Merhum Emekli İmam Muhammed Şahin için, okutulan mevlide İYİ Parti Antalya Milletvekili ve aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in avukatı Uğur Poyraz da katıldı.
Belediye'den Kastamonu'ya ‘Kandil Simidi’ ikramı
Kastamonu Belediyesi her kandilde gelenek haline getirdiği kandil simidi ikramını Mevlit Kandilinde de bozmadı. Belediye ekipleri tarafından şehrin en yoğun noktalarına kurulan stantlarda vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.
Vali Dallı'dan Mevlüt Kandili mesajı
Vali Meftun Dallı Mevlüt Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Dallı açıklamasında; "Bu gecenin, insanlığın Peygamber efendimizi daha iyi tanımasına ve anlamasına, kardeşliğin, hoşgörünün, merhametin, adaletin insanlığı kuşatmasına vesile olması dileğiyle" dedi.
Vali Dallı'dan Mevlüt Kandili mesajı
Vali Meftun Dallı Mevlüt Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Dallı açıklamasında; "Bu gecenin, insanlığın Peygamber efendimizi daha iyi tanımasına ve anlamasına, kardeşliğin, hoşgörünün, merhametin, adaletin insanlığı kuşatmasına vesile olması dileğiyle" dedi.
Müftülük o programı başlatacak: 19 ilçede Ramazan'a kadar...
Kastamonu İl Müftülüğü, yaklaşan Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla 28 Eylül'den itibaren Ramazan ayına kadar 19 ilçede her Perşembe 2 camide olmak üzere 'Hatim Sohbet Duaya Davet' programlarını başlatacaklarını açıkladı. İl Müftüsü Derin ayrıca yetim öğrencilere yönelik 300 TL eğitim desteği verileceğini kaydetti.
Camilerden “insan ilişkileri” hutbesi
22 Eylül 2023 Cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Kastamonu’da camilerde insan ilişkilerine hâkim kılmanın sesleri yankılanıyor. Hutbe paylaşımı "Mevlidi Nebi" başlığı ile duyuruldu. İşte bu hafta Cuma namazına katılacak olan kişilere okunacak 22 Eylül 2023 tarihli Cuma hutbesi…
Cemaat, abdest alsın diye uzaktan su getiriyordu... İsmi çeşmeye verildi
Bozkurt Sakızcılar köyünde 49 yıl önce, cemaatin abdest alabilmesi için kendi imkanlarıyla camiye su taşıyan ve burada su deposu oluşturulmasında öncülük eden Cami İmam Hatibi Şakir Pehlivan'a köy halkı vefa gösterdi. Bozulan su deposu yeniden faaliyete geçirilerek İmam Pehlivan'ın adı çeşmeye verildi. Pehlivan duygulandığını ifade ederek; " İlk görev yerim burasıydı burada iyi dostluklarımız oldu, tüm köy halkımızdan Allah razı olsun" dedi.
Vidinlioğlu: "Biz hikâyemizi karanlık tabutluklarda yazdık"
12 Eylül 1980 askerî darbesinin 43. yıl dönümünde Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Nasrullah Camii'nde Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti programı düzenlendi.
"Unutmak, tükenmektir! Unutmayacağız!"
12 Eylül Şehitleri için Kastamonu Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Nasrullah Kadı Camii'nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Düzenlenen programa Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, MHP İl Başkanı Emre Şahin ve Yönetimi, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yiğit ve davetliler katılım sağaldı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Yiğit açıklamasında; "Neferi olmaktan gurur duyduğumuz Ülkü Ocakları'nın başı dik Anadolu çocukları olarak unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız"!" dedi.
2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili tarihi nedir? 2023 diyanet Mevlid Kandili tarihi
İslamiyet için Mevlid Kandilinin önemli bir yeri vardır. Mevlid Kandili tarihi kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. İslam dini için oldukça büyük bir öneme sahip olan Mevlid Kandili için sayılı günler kaldı. Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğum tarihi olarak kabul edilen Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. İslami takvimin Ay temelli, miladi takvimin ise Güneş temelli olmasından dolayı, miladi takvimde Mevlid günleri her yıl farklı zamanlara denk gelir. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman?
Mevlid Kandili ne zaman? önemi nedir? işte 2023 Mevlid Kandili tarihi
Mevlid Kandili tarihi 2023 yaklaşırken, İslam dünyasında hazırlıklar başladı. Rahmet elçisi Hz. Peygamberin (s.a.s.) doğumunun kutlandığı Mevlid Kandili'nde Müslümanlar ibadetlerini idrak edecek. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren Mevlid Kandili'nde milyonlarca Müslüman camileri dolduracak. Yılın son kandili olarak da gerçekleşen Mevlid Kandili 2023 tarihi Diyanet takvimi ile belli oldu. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte? İşte, 2023 Mevlid Kandili tarihi, önemi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
Seydiler'de toplu sünnet şöleni
3. Geleneksel Şehit Şerife Bacı Kültür Etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında Seydiler İlçesinde bir dizi program gerçekleşti.
Acı günün 2. sene-i devriyesi
“11 Ağustos 2021” Bozkurt Sel felaketinin yaşandığı acı gün...
Acı günün 2. sene-i devriyesi
“11 Ağustos 2021” Bozkurt Sel felaketinin yaşandığı acı gün...
"Devletimiz, yaraları sardı"
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Bozkurt'ta düzenlenen Mevlit programına katıldı. İl Başkanı Ünlü, yaptığı açıklamada; "Yitirdiğimiz onlarca canımızı yerine getiremesek de güçlü devletimiz selin yaralarını sardı, ilçelerimizi yeniden ayağa kaldırdı" ifadelerine yer verdi.
Şahinbaba Türbesi için anma programı
İnebolu'da İŞİKDER koordinasyonluğunda Şahinbaba Türbesi için anma programı düzenlendi...
İnebolu'da 3 Hafız daha yetişti
İnebolu ilçesinde 3 Kur'an kursu öğrencisi hafızlığını tamamladı. Hafızlığını tamamlayan öğrenciler için icazet programı düzenlendi.
Sel kayıplarımız için mevlit okunacak
11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen ve en büyük yarayı alan Bozkurt ilçesinde sel afeti dolayısıyla mevlit okutulacak.
Bekir Hoca için mevlit okunacak
Geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Dr. Bekir Mete Oymak için 4 Ağustos Cuma Günü akşam namazına müteakip Salıpazarı Hacı Nimet Darende Camii'nde mevlidi şerif okunacak.
Toplu Sünnet Mevlidinin tarihi netleşti
Kuzeykent Mahalle Muhtarlığı tarafından geleneksel hale getirilen Toplu Sünnet programı kapsamında 23 çocuk sünnet oldu. Sünnet Mevlidi tarihi ise netleşti.
Bir araya geldiler
15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü programı kapsamında Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve daire amirleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret ettiler
Nasrullah Kadı Camii'nde şehtiler için Mevlidi Şerif
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Vali Avni Çakır ve il protokolü Nasrullah Kadı Camii'nde düzenlenen Mevlidi Şerif programına katıldı.
Kastamonu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü
Kastamonu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlenecek.