Kritik seçim öncesi anketlerdeki sonuçlar dikkat çekiyor;

Kritik seçim öncesi anketlerdeki sonuçlar dikkat çekiyor

Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube kanalında "Erdoğan istisnasız bütün araştırmalarda Kılıçdaroğlu'nun önünde çıkıyor. Bütün araştırmalarda AK Parti 1. çıkıyor. Bazen gerçeği görmemek Millet İttifakı'nın işine geliyor. AK Parti hala Türkiye’nin 1. partisi" yorumunda bulundu....

Türkiye'nin kaderinin belirleneceği seçime sayılı gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimi işlemeye devam ederken; bu süreçte liderlerin ve siyasi partilerin oy oranlarını gösteren anketler de yakından takip ediliyor.


Son olarak kendi YouTube kanalında konuşan gazeteci Cüneyt Özdemir'in 'anket' yorumu gündem oldu. Özdemir, 'tarafsız' bütün anketlerde Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun önünde çıktığını öne sürdü. Özdemir, "Erdoğan istisnasız bütün araştırmalarda Kılıçdaroğlu'nun önünde çıkıyor. Bazen gerçeği görmemek Millet İttifakı'nın işine geliyor. AK Parti hala Türkiye’nin 1. partisi" yorumunda bulundu.


Gazeteci Özdemir'in canlı yayında dile getirdiği bu sözler, seçim anketleriyle ilgili soru işaretlerine neden oldu. Zira bugüne kadar Optimar, Genar, Sonar gibi iktidara yakınlığıyla bilinen anket şirketleri dışında tüm yapılan araştırmalarda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı geride bıraktığı görüldü.


ORC, MAK Danışmanlık, ALF Araştırma, Avrasya Araştırma, Metropoll Araştırma, Gezici Araştırma ve Aksoy Araştırma gibi şirketlerin yaptığı araştırmalara göre Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu yarışı önde götürüyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum