Karaçomak doluyor;

Karaçomak doluyor

KARAÇOMAK BARAJININ DOLULUK ORANI İKİ KATINA ÇIKTI...

Geçtiğimiz yıl yüzde 20 doluluk oranına kadar düşen Karaçomak Barajı'nda bu yıl, doluluk oranı yüzleri güldürüyor.

Geçtiğimiz yıl kış ayının da yağışsız geçmesi sebebiyle il genelinde birçok barajda doluluk oranlarında ciddi düşüş yaşanmıştı. Gelişmelerin üzerine DSİ 23. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu; “Kastamonu'yu susuz bırakmayız” ifadeleriyle yüreklere su sermişti. Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu daasbestli borular başta olmak üzere şehrin alt yapısının eskimesi sebebiyle barajla birlikte aktarımda da ciddi bir su kaybı olduğunu dile getirmiş ve vatandaşları su tasarrufu konusunda uyarmıştı.

Şehir merkezinin içme suyunun karşılanması noktasında büyük rol oynayan Karaçomak Barajı da, kuraklıktan nasibini alan kaynaklar arasındaydı; bu yıl alınan bilgilere göre geçtiğimiz yıl Ekim ayında yüzde 20 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 40 seviyelerine kadar çıkmış durumda. Gerek çevre köylerin tarlalarını sulaması bakımından gerekse de içme suyu bakımında Kastamonu için hayati önem arz eden barajda; doluluk oranının artmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl gözlemlenen suların çekilmesi olayı da azalmış durumda.

Son aylarda yağışların artması her ne kadar bazı bölgelerimizde tahribata sebep olsa da; şehir merkezinde istikrarlı bir şekilde gerçekleşen yağışlar sonucunda başta Karaçomak olmak üzere Taşcılar, Taşlık, Germeçtepe, Beyler barajlarının doluluk oranlarında da artış yaşandı.  Sayılı günler kalan kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte kar yağışının yanı sıra sağanakların da etkili olmasıyla baraj doluluk oranının artması bekleniyor.(Nihan Kıran/ÖZEL HABER)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum