Grip nasıl bulaşır ? hastalıklara neden olan ilaçlar nelerdir?;

Grip nasıl bulaşır ? hastalıklara neden olan ilaçlar nelerdir?

grip enfeksiyonları, grip enfeksiyonlarına bağlı hastalık belirtileri. nasıl oluşur, hangi mevsimlerde sık görülür, tedavi amaçlı kullanılan ilaçlar aslında işe yaramayan ilaçları kullanmak çok risklidir....

hastalıklara neden olan ilaçlar nelerdir? ve hastalıkların daha kolay geçmesi için ne yapılmalı?

öncelikle grip enfeksiyonunun belirtileri nelerdir bu yüzden grip enfeksiyonu olduğumuzda zayıflık olduğundan şüphelenmeliyiz iştahsızlık öksürük burun akıntısı hapşırma gibi nonspesifik yani nonspesifik yani oluşur o hastalığa özgü olmayan bulgularla, çoğunluğunun nedeni bazı virüslerin özellikle bazı mevsimlerde daha sık görülmesinin nedeni, enfeksiyon aktivitesinin genellikle temastan 1 ila 3 gün sonra ortaya çıkması, bazen semptomlar iki haftaya kadar sürebilir ama genellikle hastalıklar bir hafta ile on gün arasında geçer ve bu hastalıklara sahipken alacağımız ilaçlar bazı sorunları giderir. özellikle geceleri uyuduğumuzda öksürük nöbetleri ve uyuyamamak gibi ekstra uyku. Sorunların oluşmasını engellerken, hastalığın daha erken bitirilmesinde fayda sağlamayacaktır. bazı ilaçlar bazı şeyleri karmaşıklaştırabilir ve vereceğimiz bazı öneriler diğer hastalıkların tekrar ortaya çıkmasını engelleyebilir ama en çok hangi mevsimlerde görülür çoğunlukla sonbahar ve kış aylarında ama mevsim boyunca. Grip enfeksiyonu özellikle sonbahar ve kış aylarında bulaşabilir. Sebebi, hastalığın soğukta aktive olması değil, aslında soğuk algınlığı ile olan durumdur. yanlış sürdürme şeklimiz havalar soğuduğu için evlerimizin sık sık havalandırılmasından vazgeçilmesidir. Bu nedenlerden biri, ikincisi, ortak yaşamdır. alanlar daha fazla talep görüyor ve daha fazla insan bir arada yakın temas halinde Bu ikinci sebep, üçüncü sebep ise içeriyi ısıtmak için kullandığımız ısıtıcılar. ortam yeterince nemli değildir ve hava kurur, burun mukozasına kuru hava eşlik eder. kendini kurutur ve bu şekilde virüs vücudumuza girerek hastalıkların ortaya çıkması için girer. Dayanarak içeri girmesi için kolay bir kapı bırakmış oluyoruz.

Nasıl bulaşıyor?

Üst solunum yolu enfeksiyonlarının kabaca iki farklı bulaşma yolu vardır. Birincisi oyuncaklarla veya diğer yaygın eşyalarla yakın temas dediğimiz, ikinci şekilde damlacık enfeksiyonu dediğimiz damlacık, yani havada asılı. küçük partiküller yoluyla solunum yolu kontaminasyonu şimdi burada bir parantez açıyor Üst solunum yolu enfeksiyonu dediğimiz şey ile grip arasında büyük bir fark var, insanlar genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu ile karıştırıyor, nazofarenjit dediğimiz şey, şimdi bahsettiğimiz şey grip enfeksiyonu aksine daha az ateş çıkarır, daha kısa sürer, hapşırır ve öksürük olur ama hapşırma biraz daha sıktır, genel durum düşkünlüğü kabaca söylemek gerekirse biraz daha azdır, şimdi grip enfeksiyonu dediğimiz şey nazofarenjit Peki bahsettiğimiz üst solunum yolu enfeksiyonunun tedavisi bir tık daha şiddetli kullandığımız şey aslında üst solunum yolu enfeksiyonunun bilinen bir tedavisi yok rahatsızlık hissini gidermek için verilen ilaçlar dediğimiz semptomlar semptomatik ilaçlar burada çok önemlidir, bu nedenle aynı süreyi aldığımız ilaçlar olmasa bile aynı şekilde biter, hastalık sadece geceleridir. uyurken burnunuzu açık tutmak ve öksürüğünüzü biraz azaltmak için. Ateşimiz varsa ateşi düşürmek gibi bazı semptomları hafifletmek için ilaçlar sağlamak, kullanılır ve bu ilaçların hastalığın sona ermesinde önemli bir rolü yoktur. Elimiz kolumuz bağlı mı bekliyoruz hayır tabiki destek tedaviler vermemiz gerekiyor Destekleyici tedaviden ne anlıyoruz, özellikle sıvı alımını artırmak için, mevsim meyvelerine özellikle küçük çocuklarda burun tıkanıklığına destek verilmesi çok önemlidir Çocuklar daha önemli olsa da burun temizliği her yaş grubunda özellikle gece uyanıp sık sık öksürüyorsanız nefes almaya devam etmenize yardımcı olur. öksürük, biraz su içerek gıdıklayan bir öksürüktür. Özellikle ateşimiz varsa öksürükten kurtulabilirsiniz Biliyorsunuz 6 yaş altı çocuklarda konvülsiyon riski var.

antibiyotikler işe yarar mı ? antibiyotik kullanırsak ne olur?

daha sonra kullanabileceğimiz antibiyotik hakkımızı kullanmış oluruz böylece vücudumuzdaki patojenleri alabilen bakteriler antibiyotiklere dirençli hale gelir, özellikle bazı durumlarda ebeveynlere ait sigara içmek gibi kötü alışkanlıklar, mikrop kapmalarına neden olur. hasta ve hastalıkları yenmek daha zor. Bu durumda, bu sigara içen ebeveynlerin çocukları kalıcı olarak hastalanır. Bu hastalıktan korunmanın bir yolu var mı bazı önlemler alırsanız %100 olmasa da sizi etkileme olasılığı daha düşüktür, örneğin hasta kişilerle temastan uzak durun. ortamı sık sık havalandırmaya çalışın, soğuktan korkmayın ama içeriyi havalandırmamaktan korkun. çocuklarınıza örnek olarak sık sık el yıkamayı alışkanlık haline getirin. getirin ve ellerinizi sık sık yıkayın beslenme çok önemli özellikle bazı vitaminler hastalıklarda çok çok çok değerli, çinkodan daha önce bahsetmiştim. solunum yolu enfeksiyonlarında ve bağırsak enfeksiyonlarında mukoza zarının yenilenmesi Çinko desteğini arttırdığını veya tekrar A vitamini desteği verebileceğini söylemiştik. Bol miktarda mevsim meyvesi tüketerek çocuklarınızın hastalanma olasılığını azaltabilirsiniz. Genel kanının aksine C vitamini yani portakal mandalina miktarını azaltabilirsiniz. Almak hiçbir şekilde grip enfeksiyonuna karşı direnci artırmaz. Aldığınız vitamin ve mineraller sayesinde vücuttaki diğer mekanizmalar daha iyi çalışır. Etkili bir şekilde çalışacağı için, çocuğunuz' hayatta kalma gücü artacak veya hastalanabilecektir. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum