“Derneğin kirasını, 6 ay valilik 6 ay biz karşılayacağız”;

“Derneğin kirasını, 6 ay valilik 6 ay biz karşılayacağız”

ESKİ BELEDİYE BİNASINDA BULUNAN SAKATLAR DERNEĞİ İÇİN PROTOKOL KARARI ÇIKTI...

Kastamonu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu Sakatlar Derneği ile Kastamonu Belediyesi arasında protokol yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Eski Belediye binasında bulunan Sakatlar Derneği’mize uygun bir yer olmadığı için yer veremedik. Vali Bey ile görüşmelerimiz neticesinde kiraları 6 ay Valilik tarafından, 6 ay da Belediye tarafından karşılanacak.  Zaten kanunda da yeri var” dedi. 

“ZATEN KANUNDA YERİ VAR”

Belediye Kanunu’nun ilgili maddesinde dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile engellilere yapılacak sosyal hizmet ve yardımların belediyenin giderlerinden sayıldığı, bu kapsamda ilgili kanuna istinaden Belediye ile Kastamonu Sakatlar Deneği arasında protokol gerçekleştirilmesi hususunda, Valilik oluru alınarak protokol yapılabilmesi konusunun Belediye Meclisi’nce görüşülerek karara bağlanması istenildi. Söz konusu madde meclisin oylamasına sunularak oy birliğiyle kabul edildi. 

Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu; “Eski Belediye binamızda Sakatlar Derneği’miz vardı. Belediyemizde uygun bir yer olmadığı için veremedik. Vali Bey ile görüşmemiz neticesinde de kiraları 6 ay Valilik tarafından, 6 ay da Belediye tarafından karşılanacak.  Zaten kanunda da yeri var” dedi. 

Ayrıca, Haziran ayında gerçekleştirilen Meclis toplantısında da yine aynı binada varlığını sürdüren Görme Engelliler Derneği için de protokol kararı çıkarılarak, kirasının ilk 6 ay Valilik, sonraki 6 ay da belediye tarafından karşılanması kararlaştırılmıştı. 

ATIK SU ARITMA PROJESİ İÇİN İSPANYA’YA, 7 KİŞİLİK EKİP GİDİYOR

Gündemin bir diğer maddesinde ise Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projesi müşavirlik sözleşmesi kapsamında, proje uygulama biriminde olan kamu görevlilerinin bu ay gerçekleştirilecek olan yurt dışı teknik tura katılmaları planlandığı kaydedildi. Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projesi kapsamında, 7 kamu personelinin İspanya’daki teknik tur için görevlendirilmeleri oy birliğiyle kabul edildi. Bu personeller şöyle; “Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Karahasanoğlu, Su ve Kanalizasyon Müdürü İsmail Ümit Güler, Çevre Mühendisi İsmet Akın, Çevre Mühendisi Esra Nur Sönmez, Çevre Mühendisi Hacer Gülnur Kısa, Makine Teknikeri Mustafa Kurtarıcı, Elektrik Teknisyeni Cihangir Nazlı.” 

BUDAMIŞ’TA KADASTRO ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Gündemin bir diğer maddesinde ise Budamış Mahallesi’nde kadastro çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Bu kapsamda kadastro ekiplerinde görev alacak 6 bilirkişinin, gereken maddeleri karşıladığı ve çalışmalarda yer alması karara bağlanması görüşüldü. Söz konusu madde imar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündemin sonunda İmar Tadilat Planları komisyona havale edilmesi oy birliğiyle kabul edilerek toplantı sona erdi. (Furkan Karaca)


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum