'Kim kazanıyor bu parayı?';

'Kim kazanıyor bu parayı?'

Özellikle yöresel ürünlerimizdeki üretici-tüketici arasındaki fiyat farkına tepki gösteren Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, '' Aracılar, maalesef ne üreticiye ne de tüketiciye acıyor'' ifadelerini kullandı...

Özellikle yöresel ürünlerimizdeki üretici-tüketici arasındaki fiyat farkına tepki gösteren Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, '' Aracılar, maalesef ne üreticiye ne de tüketiciye acıyor'' ifadelerini kullandı.

Çiftçi ve tüketici arasındaki fiyat farkının çok önemli bir sorun olduğunu kaydeden Butur, bu durumdan çok rahatsız olduklarını dile getirerek, ''Siyez 2-3 lira arasında ama bulgura bakıyorsunuz 15 liraya kadar satılıyor. Kim kazanıyor bu parayı? Aracılar, maalesef ne üreticiye ne de tüketiciye acıyor.  Bu Avrupa'da böyle değil. Uçurum fiyat farkı yok. Tarladaki fiyatla raftaki fiyat farkı çok aşırı fazla. Bununla ilgili de Cumhurbaşkanımızın açıklamaları da oldu. Hızlı bir şekilde bunun önüne geçilmesi lazım. Evet kazansınlar ama bu kadar değil. Üretici de kazanmıyor tüketici de kazanmıyor ama birileri kazanıyor'' dedi.

Sarımsak üzerinden örnek veren Oda Başkanı Butur, '' Sarımsak fiyatları şuanda tarlada 5-10 lira arasında ama marketlerde bu rakamlar iki katına çıkıyor.  Ne kadar el değişirse, değiştikçe üzerine konuluyor. Bunlar da bizi rahatsız ediyor. Sahte sarımsak konusunda önlemler alınmalı. Bizim sarımsaklarımızın hasadı olmadan onlar; Kastamonu, Taşköprü sarımsağı diye satılıyor. Bu ahlaki değil. Satılsın ama nerenin sarımsağıysa o isimle satılsın. Bizim kalitemize ulaşamıyorlar ama adımızı kullanıyorlar. Bu da üreticiye hem de tüketiciye zarar veriyor'' diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum