Arama
Arama Sonuçları
Son dakika! Ek tercih sonuçları açıklandı
2023-YKS ek tercih sonuçları açıklandı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.
YKS ek tercihleri için bugün son gün
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri bugün sona erecek.
APL, YKS’de büyük başarı elde etti
ÖSYM tarafından 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Abdurrahmanpaşa Lisesi, büyük başarı elde etti.
YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercih tarihleri ne zaman?
ÖSYM: "Üniversitelerde YKS Ek Yerleştirme Tercihleri 12-17 Eylül arasında alınacak"
Bozkurtlu öğrencilerin dikkatine: 'Burs başvuruları başladı'
Bozkurt Eğitime Destek Derneği, Bozkurtlu üniversite öğrencileri için burs başvurularının başladığını duyurdu. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde...
TÜİK açıkladı! İşte Türkiye’nin en çok para kazandıran mesleği
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin en yüksek gelir sağlayan meslek grupları arasında yer alan Uçak Mühendisliği alanları, büyük bir talep görüyor.
YKS ek tercihler başladı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercihler hakkında bilgiler
Birçok aday YKS ek tercih başvurusu yapacak. Adaylar, YKS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağı hakkında merakta. YKS ek tercihler için gözler son dakika ÖSYM’den yayınlanacak duyuruya çevrildi. Merkezi yerleştirmelerde herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanmayan adaylar ikinci tercihleri beklemeye başladı. Üniversite kayıtları sona erdiğinden üniversitelerin kayıt yaptırılmayan bölümleri tespit edilmeye başlandı. Boş kontenjanlara göre adaylar YKS tercih işlemlerini yapacak. Adayların YKS sınav sonuçları, merkezi tercihlerde olduğu gibi ek yerleştirmelerde de belirleyici olacak. YKS ek tercih işlemlerİ belirlenen takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Peki YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? 2023 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte, YKS ek tercih tarihi hakkında bilgiler
YKS ek tercihler erişime açıldı mı? YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercihler hakkında bilgiler
Birçok aday YKS ek tercih başvurusu yapacak. Adaylar, YKS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağı hakkında merakta. YKS ek tercihler için gözler son dakika ÖSYM’den yayınlanacak duyuruya çevrildi. Merkezi yerleştirmelerde herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanmayan adaylar ikinci tercihleri beklemeye başladı. Üniversite kayıtları sona erdiğinden üniversitelerin kayıt yaptırılmayan bölümleri tespit edilmeye başlandı. Boş kontenjanlara göre adaylar YKS tercih işlemlerini yapacak. Adayların YKS sınav sonuçları, merkezi tercihlerde olduğu gibi ek yerleştirmelerde de belirleyici olacak. YKS ek tercih işlemlerİ belirlenen takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Peki YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? 2023 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte, YKS ek tercih tarihi hakkında bilgiler
YKS ek tercihler başladı mı? YKS ek tercihler ne zaman?
YKS ek tercihleri için beklenti devam ediyor. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS'de ikinci tercih sürecine gözler çevrildi. ÖSYM tarafından gerçekleşen tercih başvurularında herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen adaylar üniversite ikinci tercih başvurularını yapacaklar. Ek tercihler üniversitelerde boş kontenjan bilgilerine göre alınacak. ÖSYM'nin yayınlayacağı ek tercih kılavuzu adaylar için önem arz edecek. Peki, 2023 üniversite ek tercihler ne zaman yapılacak, başladı mı? İşte detaylar
İl Müdürü Asrak'tan öğrenci yurdu paylaşımı...
Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilere yurt, burs, kredi olanaklarına devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu'da bulunan Fatma Aliye Hanım Hüma Hatun ve Baharzade Feride Hanım kız öğrenci yurtlarının kapasite bilgilerini vererek görüntülerini paylaştı.
Üniversite kazanan öğrencilere önemli tavsiyeler
rof. Dr. Levent Eraslan, "Mutlaka yabancı dil, iyi bir dijital sermaye ile mezun olsunlar" dedi.
"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz"
2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bahçeşehir Koleji yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz; "Eğitim bir ekip işidir. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi.
YKS’de 509 puan aldı, seçtiği bölüm Türkiye gündemine oturdu
2023-YKS sayısal alanında aldığı 509 puanla ilk 13 bine girerek kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümüne yerleşti.
2. üniversite okumak isteyenlerin dikkatine! Kayıtlar başladı
Açıköğretim üniversitesi (ATA AÖF, AUZEF ve AÖF) kayıt tarihleri, YKS yerleştirme sonuçlarının ardından gündeme geldi. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’ün ikinci üniversite kayıt tarihlerini resmi internet sayfaları üzerinden paylaştı.
Kastamonu Üniversitesi, en çok tercih edilenler arasında: yüzde 99,62
2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans doluluk oranı yüzde 99,25 ön lisans doluluk oranı ise yüzde 100 doluluğa ulaştı.
YKS tercih sonuçları açıklandı
Son Güncelleme: 20.08.2023 00:39Son dakika: 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.ÖSYM, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
ÖSYM'de erişim sorunu yaşanıyor
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından siteye erişilemiyor.
YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.
YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.
Gözler YKS tercih sonuçlarında! Ne zaman açıklanıyor?
YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. 17 - 18 Haziran günlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT, AYT ve YDT oturumları sonuçları 20 Temmuz'da açıklandı. Üniversite sınavında aldığı puanlar ile yerleştirme tercihlerini yapan adayların gözü YKS tercih sonuçları tarihine çevrildi. İşte ÖSYM 2023 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı...
Üniversite kayıtları için tarih belirlendi
YKS için tercih sürecini tamamlayan adaylar sonuçların açıklanacağı günü bekliyor, ardından üniversite kayıt heyecanı yaşanacak. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih sonucu sorgulama
2023 YKS tercih sonuçları, bu yıl güzel bir üniversite okuma hayaliyle sınava katılım sağlayan öğrenciler tarafından sorgulanmaya başladı. Sınavdan aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihi yapan öğrenciler, gözlerini ÖSYM'den gelecek olan YKS tercih sonuçları açıklamasına çevirdi. Peki, 2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Vali Çakır, Türkiye 1.'si Zeynep'i ağırladı
TYT ek puanlı yerleştirme de Türkiye birincisi olan Kastamonu Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden Zeynep Sude Uzan, Vali Çakır'ı ziyaret etti.
ÖSYM’ye sınav ücretlerinden 1,2 milyar TL gelir
Milyonlarca genç için kritik önemdeki merkezi sınavlara şaibe düşmesini engelleyemeyen ÖSYM, 2023’ün Ocak-Haziran döneminde büyük bölümü sınav ücretlerinden kaynaklı toplam 1,2 milyar TL gelir elde etti. Başkanlığın verilerine göre, Türkiye’deki her 100 kişiden 10’u 2023’ün ilk yarısında en az bir merkezi sınava girdi.
Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen Cengiz Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklamada geldi. Görev değişimi sonrasında ilk kez açıklama yapan Bahçacıoğlu açıklamasında; "Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim " ifadelerine yer verdi.
YKS tercih işlemleri için bugün son gün
Üniversiteye giriş maratonu tamamlanıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri bugün sona eriyor.
YKS tercih işlemleri yarın sona eriyor
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri yarın sona erecek. Adaylar tercih işlemlerini 8 Ağustos saat 23.59'a kadar yapabilecek.
PMYO 2 bin 500 öğrenci alıyor
Polis Meslek Yüksekokulları'na 2023-2024 eğitim döneminde 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.
Kaliteli üniversite neye göre belirlenir? YKS tercihi için öneriler
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler sıralama ve puanlarına göre tercih maratonuna başladı. Tercih yaparken öğrencilerin göz önünde bulundurması gereken konuların başında ise akreditasyon geliyor. Peki üniversitelerin kalite akreditasyonu nedir? Uzmanların önerdiği kaliteli üniversite neye göre belirlenir? İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergül Berber bir üniversitede de kurumsal akreditasyon ve program akreditasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Üniversitede doğru tercihin püf noktaları…
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sonuçların açıklanmasıyla birlikte aday öğrenciler, geleceklerini belirleyecek bir yola giriyor.