Arama
Arama Sonuçları
Eti Bakır’dan Kastamonu’da ‘güvenli madencilik’ atağı…
Sürdürülebilirlik ve inovasyon vizyonunu, Ar-Ge ve teknoloji ile güçlendiren Eti Bakır, Türkiye’nin en derin yer altı bakır madeni işletmesi olan Küre Tesisleri’nde katma değeri yüksek ve güvenli madencilikte yeni bir dönem başlatıyor.
İçme suyu sorunu çözüme kavuşuyor
Kastamonu Seydiler İlçesinde içme suyu sorunu nihai sonuca kavuşuyor.
Kamuya KPSS'SİZ 2 bin işçi alımı; şartlar belli oldu
Kastamonu,Karabük,Zonguldak, Yenice... Batı Karadeniz'de bir çok ilden vatandaşlar başvurulabilecek...
TTK'ya 2 bin işçi alımında aranan şartlar belli oldu
Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 2 bin pano ayak üretim işçisi ilanı 15 Eylül 2023 tarih ve 32310 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı.
Maden suyu ve soda arasındaki farklar nedir? soda ve maden suyu arasındaki farklar nasıl anlaşılır?
Soda ve maden suyu arasındaki farklar pek çok halk arasında karıştırılsa da, bu iki içecek farklı özelliklerdedir. Asitli içeceklere istinaden bu içecekler oldukça sağlığa faydalı geliyor. Soda ve maden suyu mide rahatlatıyor ama içerikleri bambaşka. Peki, soda ve maden suyunun arasındaki fark nedir?
"Ağzınıza bir bal sürecekler '10 bin lira' diyecekler"
Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı Ağustos Ayı Divan Toplantısı'na katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yaptığı konuşmasında belediye seçimlerine değinerek; "Bin 392 seçim bölgesinde güçlü, kazanacak adaylarımızla seçimlere katılacağız. Emeklilere yakın zamanda zam verecekler. Rüşvet olsun diye belediye seçimleri geliyor diye Ekim'de sizin ağzınıza bir bal sürecekler, ‘10 bin lira ’diyecekler. Emekliler de memnun olacak zannedecekler ama 2 ay sonra yeni gelecek zamlarla o da eriyip gidecek" dedi.
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
Eti Bakır Anadolu’nun tarihine ışık tutuyor
Eti Bakır, yerin altındaki tüm cevherleri çıkarmak için kolları sıvadı.
"Kastamonu, tarım sektörünün en önemli sermayesinin tarım toprağı olduğunu biliyor"
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun ev sahipliğinde Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Kocaeli, Karabük ve Sakarya’dan yetkililer ile sektör temsilcilerinin katıldığı “Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.
Maden sektöründen Z kuşağına burs fırsatı
Maden sektörü, maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerini seçen başarılı gençlere asgari ücret tutarında burs veriyor.
Bunlar daha iyi günlerimiz! Sıcaklık rekoru geliyor
Uzmanların açıklamalarına göre ise bunaltıcı sıcaklar yeni rekorlar kırmaya devam edecek.
Bakan Özhaseki’den TOKİ paylaşımı… Kastamonu’ya da dikkat çekti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı.
Kitabında Pompeipolis’i anlattı
Tarkan Deniz, Pompeipolis Antik Kenti’ninde içinde yer aldığı “Türkiye’nin Antik Yeraltı Şehirleri” adlı üçüncü kitabı yayımlandı.
İklimler değişebilir!
Dünya’nın dönüş ekseni 80 santim kaydı!
Kastamonu’dan Almanya’ya topyekûn çıkarma!
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin nihai yararlanıcı olduğu, Avrupa Birliği IPA-II dönemine ait hibe programı çerçevesinde devam eden KASMİB (EKAY) Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında yurt dışı teknik gezi düzenlendi. Vali Avni Çakır’ın da ilk gün katıldığı teknik gezi programında Almanya’daki katı atık ve geri dönüşüm tesislerinde incelemeler yapıldı.
‘Susuzluk’ çilesi sona erdi
YILLARDIR YAŞADIKLARI SU SORUNU ÇÖZÜLEN KÖYLÜLER, YERDEN FIŞKIRAN SUYU HEYECANLA İZLEDİ
Belediye yeraltı otoparkı yapıyor
KATSO'yla anlaşamadılar.
Kaymakam Abukan'dan Küre Eti Bakır'a ziyaret
Seydiler Kaymakamı Küre Kaymakam Vekili Cihat Abukan, Küre Eti Bakır A.Ş. Yeraltı İşletmesi ziyaret ederek İşletme Müdürü Mahir Tezcan'dan bilgi aldı.
Madenciler toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerinin karşılanmasını istedi
Zonguldak'ta maden işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerinin karşılanmasına yönelik açıklamada bulundu.
Türkiye’den bir büyük enerji hamlesi daha!
Türkiye, enerjide bağımlılığını azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yaklaşık 20 milyar ton kömürün "yer altında" yakılarak başta temiz enerji kaynakları doğal gaz ve hidrojene dönüştürülmesi sağlanacak. Türkiye, enerji ihtiyaçlarını karşılamak için karada ve denizde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karadeniz gazından sonra şimdi de 20 milyar ton kömürü doğal gaza dönüştürmek için düğmeye basıldı.
Prof. Dr. Büyükgüzel ‘ben de varım’ dedi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde en son rektör yardımcılığı görevinde bulunan Araçlı hemşehrimiz Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel Kastamonu Üniversitesi (KÜ) rektörlüğüne aday oldu.
"Bu bayrağı gençlere teslim edeceğiz"
Memleket Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, Nasrullah Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi
Karadeniz gazını ne zaman kullanacağız?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan günü törenle Filyos'tan karaya çıkartılacak olan Karadeniz gazının mayıs ayında evlerde kullanılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, BOTAŞ ile kurulan şirket vasıtasıyla Avrupa'ya gaz satışı yapmayı planladıklarını da bildirdi.
‘Deprem bölgesinde tarım, bir an önce ayağa kaldırılmalı’
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Mehmet Reis, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından afet bölgesinde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğinin sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.
TZOB’tan ‘kuraklık’ uyarısı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOP) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bazı bölgelerde kuraklık riskinin sürdüğünü belirterek, tedbir alınması gerektiğini söyledi.
DSİ, 2023’te vites büyütüyor
Türkiye’nin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 2023 hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor.
Susuzköy Yeraltı Depolaması, 200 dekar araziyi sulayacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
“Valilik, soruşturma izni vermedi”
Halk TV yazarı İsmail Saymaz köşe yazısında, Kastamonu Valiliğinin Devlet Su İşlerinde görev yapan 7 çalışan hakkında soruşturma izni vermediğini yazdı.
Kuru Çayı, 60 yıllık kötü görüntüden kurtuluyor
Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “İnşallah en kısa zamanda ihalesi tamamlanarak yapımına başlanacak olan Kuru Çayı ıslahımızın 2. etabının şehrimize hayırlı olmasını diliyor, şehrimizin 60 yıllık kötü görüntüden kurtulmasına vesile olmaktan duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.