Kitabında Pompeipolis’i anlattı;

Kitabında Pompeipolis’i anlattı

Tarkan Deniz, Pompeipolis Antik Kenti’ninde içinde yer aldığı “Türkiye’nin Antik Yeraltı Şehirleri” adlı üçüncü kitabı yayımlandı....

Tarkan Deniz, Pompeipolis Antik Kenti’nin de içinde yer aldığı “Türkiye’nin Antik Yeraltı Şehirleri” adlı üçüncü kitabı yayımlandı.

Tarkan Deniz’in “Türkiye’nin Antik Yeraltı Şehirleri” adlı kitabında Kastamonu Taşköprü’de bulunan Pompeipolis Antik Kenti’nin de içinde yer aldığı ve Türkiye’nin 7 Coğrafi Bölgesi; Akdeniz, Karadeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’dan yüz civarında kadim yer altı şehirlerini tek bir yerde toplayarak, tarihi ve kültürel mirası ülkemize ve dünyaya tanıtıyor.

Kitapta Kastamonu’nun da içerisinde yer aldığı 36 il isimleri ise şu şekilde; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Bayburt, Bitlis, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak ve Yozgat. 



Kaynak: İstamonu

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum