Arama
Arama Sonuçları
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
Erbakan: Hayra motor, şerre fren olacağız
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Hayra motor, şerre fren olma hassasiyet ve gayretimizden asla vazgeçmeyiz” dedi.
Kastamonu'da anız yakmanın cezası belli oldu!
Modern tarım tekniğinde anız yakmak son derece yanlış bir yöntem olarak belirlendi. Yakma sonucu karşılaşılan zararların çoğunu telafi etmek mümkün değil. Bu nedenle 2023/02 sayılı Valilik Genelgesine göre ilimiz sınırları içerisinde anız yakmak yasaklandı ve bu yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır.
Aşırı sıcaklarda yaban hayatına su desteği…
Milli Parklar Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaban hayatına kurulan yalaklardan su içen çeşitli yabani hayvanların görüntülerini paylaştı.
Kastamonu'da artık o hayvanı da avlamak yasak!
Merkez Av Komisyonu'nun 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanmasına izin verilen 31 kuş ve 4 memeli türü de yer alıyor.
Tilkiye şefkat!
Kastamonu’da yol kenarında yaralı halde bulunan yavru tilki, tedavi altına alındı.
Erdoğan: Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Asgari ücret 2002 yılına göre reel olarak yaklaşık yüzde 312 artış gösterdi. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik” dedi.
Her şeyi bırakıp Kastamonu'ya yerleştiler: Milyonlarca kişi takip ediyor
Sosyal medyada ürettiği içeriklerle isminden söz ettiren Fulden-Aykan Hurma çifti, Cide'de yaşadıkları hayatı milyonlarca kişiye sunuyor.
Aç kalan tilkinin yardımına balıkçılar yetişti
Kastamonu’da aç kalan ve doğal yaşam alanından baraja inen tilkiyi balıkçılar besledi. O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
Cide'de yaban hayat görüntülendi
Cide ilçesinde bir doğa tutkunu tarafından ormanlık alana kurulan fotokapanlarla yaban hayvanlarının yaşamı gözler önüne serildi.
Kastamonu ilginç olay: 'Tavuklar nerede?'
3 günde 23 tavuğu kayboldu, bahçesinde insan ayak izleri tespit edince suç duyurusunda bulundu
Bölgedeki yaban hayvanlarının yaraları Sarıkum’da sarılıyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, yaralı, hasta ve doğada aç kalmış yaban hayvanlarının yaraları sarılıyor. 2022 yılında Sinop’ta 329 yaban hayvanı bakım ve rehabilitasyona alındığı açıklandı.
Nöbetçi polis memurundan anlamlı hareket
Kastamonu’da polisevinde nöbet tutan polis, yiyecek ararken yanına kadar gelen tilkiyi elleriyle besledi.
Küre Dağları'nda bir ilk! Fotokapana yakalandı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Milli Parkı'nda ilk kez görüntülenen vaşak heyecan uyandırdı.
Eliyle aç kalan tilkiyi besledi
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde akrabasını ziyarete gelen bir kişi, gece vakti aç aklaması sonucu yanına kadar gelen tilkiyi eliyle besledi