Arama Sonuçları
Kastamonulu yarışmacı diskalifiye oldu
TV8 kanalında yayınlanan ve büyük ilgiyle takip edilen 'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' yarışmasında, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden katılan Şengül Kaplan, yarışma kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle diskalifiye oldu.
Kastamonulu yarışmacıya eleştiri yağmuru!
Kastamonulu hemşehrimiz Şengül Kaplan, TV8 ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz programına katıldı. 150 bin TL'lik ödül için yarışan İnebolulu hemşehrimiz Şengül Kaplan Kastamonu'ya özgü taze tarhana çorbası ile iddialı olduğunu dile getirdi.
Kendi lokantasını açtı, ilçedeki kadınların da gelir kapısı oldu
İnebolu ilçesinde evinde yaptığı yemeklerin çok beğenilince kendi lokantasını kuran kadın, ilçedeki kadınları da istihdam ederek gelirlerine katkı sağlıyor.
Kastamonulu firma, 15 bin kişiyi doyuruyor
2000 yılında İstanbul'da 4 kardeş tarafından kurulan Tarhana Yemek, 250 çalışanıyla günlük 15 bin kişiye sıcak yemek hizmeti sunuyor.
Türkiye’nin en sevilen çorbası belli oldu!
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakam…
Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 34 zamdan sonra bütün gözler 2024'te asgari ücrete yapılacak zam oranına kilitlendi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücrette rakamlar belli olmaya başladı.
Kastamonu’nun gezmeye doyamayacağınız köyleri
Eğer Kastamonu'yu ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu rehber size yardımcı olacaktır. İşte Gezmeye Doyamayacağınız Kastamonu Köyleri - Kastamonu'nun En Güzel 3 Köyü
Tarhananın bozulduğu nasıl belli olur? Tarhana nasıl saklanmalı?
Şeker hastalığına faydalı olan tarhana, çeşitli hastalıklardan koruduğu gibi, yorgunluğu alan mucizevi bir gıdadır. Peki bu mucizevi gıdanın uzun ömürlü tüketilmesi için neler yapılmalıdır? Tarhananın bozulduğu nasıl anlaşılır? Tarhana nasıl saklanır? Tarhananın pratik fermantasyonu nasıl yapılır? İşte, tarhana hakkında bilinmesi gereken gerekli bilgiler
Kastamonu'da 'Tarhana' serüveni başladı
İnebolu ilçesinde kadınlar tarafından imece usulü tarhana yapımına başlandı.
12 bin yıldır genetiği değişmedi! Siyez mercek altında…
İhsangazi ilçesinde 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar ulaşan coğrafi işaretli siyez, Ordu'dan gelen heyet tarafından mercek altına alındı.
Cide Tarhanası’na coğrafi işaret tescili
S. S. Cide Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifi’nin başvurusu ile "Cide Tarhanası" Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 1380 tescil numarası ile tescil edilerek, patentini aldı. Bu gelişmeyle birlikte ilimizin coğrafi işaretli ürün sayısı 32’ye yükseldi.
Taleplere yetişemiyor
Çalıştığı iş yerinden ayrılarak kendi işini kuran girişimci Elif Avanoğlu, yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerine gelen taleplere yetişemez hale geldi.
Asgari Ücrete Zam Geliyor! işte konuşulan rakamlar!
Kamuoyundaki asgari ücrete ara zam tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koymuş ve Temmuz'da ara zam yapılacağını duyurmuştu.
Acısını bir kenara bırakıp tezgahın başına geçti
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yakınlarını kaybeden öğretim görevlisi, acısını bir kenara bırakıp tezgahın başına geçti. Öğretim görevlisi, akademisyen ve öğrencilerin de destekleriyle dayanıklı gıda ürünleri üreterek, bunları vakumladıktan sonra deprem bölgesine gönderiyor.
Kastamonu Üniversitesi depremzedelere gıda desteğinde bulunmaya devam ediyor
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, depremzedelere gıda desteğinde bulunmaya devam ediyor.
Kastamonu'dan bölgeye taze et gönderilecek
Slowfood Kastamonu Birliği öncülüğünde depremzedeler için toplanan etler, Turizm Fakültesi Mutfağı'nda işlenerek kavurmalık olarak hazırlanıyor. Hazırlanan etler sonrasında deprem bölgesine gönderilecek. Konu hakkında yapılan açıklamada; "Destekçilerimizin bağışladığı 500 kilogram taze et işlenip kavurma haline getirilerek deprem bölgesi mutfaklarına ulaştırılacak. Tüm destekçilerimize yürekten teşekkürler" denildi.
Kastamonu Üniversitesi Depremzedelere Yardımlarını Sürdürüyor
Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) Deprem Bölgesine gönderilecek olan yardımları hız kesmeden devam ediyor.
Siyez ürünlerini internetten tüm Türkiye ile buluşturuyorlar
12 bin yıllık ata tohumu siyeze sahip çıkarak toprakla buluşturan baba ve oğlu, siyez unundan yaptıkları erişte, makarna, tarhana ekmek ve benzeri ürünler yaparak internet üzerinden satarak farklı şehirlere gönderiyor.
Siyez ürünlerini internetten tüm Türkiye ile buluşturuyorlar
12 bin yıllık ata tohumu siyeze sahip çıkarak toprakla buluşturan baba ve oğlu, siyez unundan yaptıkları erişte, makarna, tarhana ekmek ve benzeri ürünler yaparak internet üzerinden satarak farklı şehirlere gönderiyor.
‘Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş’
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi’nde Terra Madre (Toprak Ana) Günü kapsamında “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana Programı” gerçekleştirildi. KÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, burada yaptığı konuşmada; "Toprak Ana Günü, gerçekten de önemli ve kalıcı bir faaliyet. Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş. Dolayısıyla 30 sene farklı bir ürünü alıp tema olarak kullanabiliriz. Bu konuda tarhanayla başlamak da güzeldi" dedi.
‘Tarhana Paneli…’
Merkezi İtalya’nın Torino kentinde bulunan Dünya Slow Food (yavaş gıda) Birliği’ne bağlı olarak 2020 yılında Kastamonu’da kurulan, “Slow Food Kastamonu Birliği”, kuruluşundan bu yana, hareketin felsefesine uygun olarak, “iyi, temiz ve adil gıda” yolunda pek çok etkinliğe imza attı. Bu etkinliklerin 2022 yılındaki son halkası olarak da tüm dünyada 10 Aralık’ta kutlanan “Terra Madre” (Toprak Ana) günü dolayısıyla, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi işbirliğiyle, “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana” başlığıyla bir panel düzenliyor.
‘Bulgurun atası' siyezin ekimine başlandı
Kastamonu’da, geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin ekimine başlandı.
‘Potansiyelimizi değerlendiremiyoruz’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetlerinde “Kastamonu’da ve Aile Şirketinde Markalaşma ve İnovasyon” konulu panelin konuşmacısı Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal oldu.
Tarhana mesaisi başladı
İnebolu’da kış mevsiminde sofralarının vazgeçilmezi olan tarhananın hazırlanması için hazırlıklara başlandı. Kadınlar, yoğurdukları tarhanalar çatı, balkon, tarla veya yol kenarlarına sererek kurutuyor. Daha sonra elekten geçirilen tarhanalar, kullanılmak üzere hazır hale getiriliyor.
PTT’den yöresel ürün indirimi
Kastamonu PTT Başmüdürlüğü, yöresel ve marka ürünleri arasında yer alan Taşköprü Sarımsağı, Çekme Helva, Tosya Pirinci, Bal, Siyez Ürünleri, Kastamonu Pastırması, Kastamonu Tarhanası ve Kastamonu Simidi gönderilerine özel kargo indirimi uyguluyor.
Yöresel lezzetler, “maharetli ve üreten ellerle” tanıtıldı
Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali başladı. Festivalde Kastamonu’nun Kadın Kooperatifleri de yer aldı.
"Bakanım gelsin ben ona çorba yaparım"
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde çalışmaları nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür ederek bazlama ikram eden Gülizar Günar, Covid-19 test sonucu pozitif çıkan Kurum'a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ünallar A.Ş.’De E-Ticaret başarısı
Ünallar A.Ş., e-ticaret’teki 101’nci siparişi, pasta keserek kutladı. Aliye Ana ürünleri ile doğallığı ve gelenekselliği bir araya getiren Ünallar A.Ş. AR-GE çalışmalarıyla yoluna durmadan emin adımlarla devam ediyor.
Sarı Konak Kadın Kooperatifi 3 yaşında
Sarı Konak Kadın Kooperatifi’nin kuruluşunun 3’ncü yıl dönümü dolayısıyla Sarı Konak Kadın Kooperatifi’nde program düzenlendi.
Tarhanalı Kastamonu Çöreği nasıl yapılır ? Tarhanalı Kastamonu Çöreği tarifi
Tarhanalı Kastamonu Çöreği tarifi Kastamonu Çöreği nasıl yapılır ? işte o tarif