Arama
Arama Sonuçları
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Güvenliğinizi Öncelikli Kılan İleri Teknoloji PERKOTEK X-Ray Bagaj ve Bavul Arama Cihazları
Günümüzde havalimanları, oteller ve alışveriş merkezleri gibi yoğun insan trafiği olan yerlerde güvenlik, en üst düzeyde önem taşımaktadır.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Bir ilde daha petrol heyecanı!
Elazığ’ın Keban ilçesinde su bulmak için yapılan sondaj çalışmasında petrol türevi maddeye rastlandı. Yöre halkı, bölgede petrol aranması çağrısında bulundu.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
TOKİ'den indirim müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin indirim müjdesini duyurdu.
AB’nin tescillediği ilk baharat ‘safran’ oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, baharat kategorisinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescillenen ilk ürün oldu.
‘Kastamonu arıcılığı, her sezon aynı sorunları yaşıyor’
Ziraat Mühendisi Suat Musabeşeoğlu’ndan arıcılık sezonu açıklaması...
Maden suyu ve soda arasındaki farklar nedir? soda ve maden suyu arasındaki farklar nasıl anlaşılır?
Soda ve maden suyu arasındaki farklar pek çok halk arasında karıştırılsa da, bu iki içecek farklı özelliklerdedir. Asitli içeceklere istinaden bu içecekler oldukça sağlığa faydalı geliyor. Soda ve maden suyu mide rahatlatıyor ama içerikleri bambaşka. Peki, soda ve maden suyunun arasındaki fark nedir?
3 etkili yöntemle sineklerden kurtulun
Sineklerden kurtulmak için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz 3 farklı yöntemi gelin birlikte öğrenelim.
Dudaktan sürekli neden uçuk çıkar? Uçuk stresten mi çıkar?
İnsanların sürekli olarak yaşadığı oldukça rahatsız edici olabilen uçuk, viral bir enfeksiyondur. Vatandaşlar tekrarlayan uçuk nasıl geçer, neden çıkar ve uçuk bulaşıcı mı gibi soruların cevaplarına yanıt arıyor. İşte dudaktaki uçukla ilgili tüm merak edilenler haberimizde
Uzaylılar 'yanı başımızda' mı? (Bir NASA bilim insanı 'evet' diyor)
Kalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
Alkali su nedir, ne işe yarar? Faydaları neler?
Alkali su, pH seviyesi normal suyun üzerinde olan bir içecektir. Genellikle pH değeri 8 veya 9'un üzerindedir. Alkali suyun popülerliği, vücudun asit-baz dengesini koruma ve sağlığı destekleme iddiasına dayanmaktadır. Bu suyun tüketilmesi, vücudun asidik durumunu nötralize etmeye yardımcı olabilir ve böylece sağlık ve iyilik halini artırabilir.
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
Kastamonu tarımında yükselen değer AYÇİÇEĞİ!..
Kastamonu’da stratejik bir ürün olan ayçiçeğinin ekim alanları her geçen yıl artıyor.
Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 175 bin 703 başvuru
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuruların her geçen gün arttığını belirterek, başvuru sayısının 175 bin 703'e ulaştığını duyurdu.
Toprakla buluştu, kilosu 250 bin lira!...
Kastamonulu üretici, Safranbolu'da "dünyanın en pahalı baharatı"nı ekiyor
Sıcaklıklar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor
Hava sıcaklığı yükseldikçe insan vücudu üzerinde yarattığı olumsuz etkiler de artıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 40 dereceyi aşan sıcaklığın kalp ritmini hızlandırdığı ve beyne giden kan akışını yavaşlattığı tespit edildi. Uzmanlar bu riski azaltmak için su tüketimini artırmanın önemine dikkati çekiyor
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.
Deprem bölgesindeki 180 bin konutun yapımı devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 11 kentte yaklaşık 180 bin konut ve köy evinin ihalesi tamamlanarak yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları sürüyor.
Bakan Koca'dan uyarı: "Pek çok riske yol açıyor"
Aşırı sıcaklar Ağustos ayıyla birlikte etkisini artırmaya başladı. Vatandaşlar serinlemenin yollarını araştırırken, aşırı sıcaklarda dikkat edilmesi gereken hususlar da önem arz ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından vatandaşları aşırı sıcak havalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kalp krizlerindeki artış tedirgin ediyor! Aşılarla ilgisi var mı?
Pandemi sonrasında yaşanan kalp krizi vakaları tedirgin etmeye başladı.
Zehir taciri, Kastamonu girişinde yakalandı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün rutin olarak yaptığı yol uygulaması sırasında yakalanan şahıs tutuklandı.
Kastamonu’da çocuklarda ishal vakaları arttı
Sıcak havalar nedeniyle ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında artış yaşanmaya başladı.
İnternetten ‘mentol topları’ alan alana! ölüme davetiye
Aslında 2020 yılından bu yana kanunen yasak olan "mentollü sigara satışı" son dönemde yaygınlaşan ve sigara filtrelerine eklenen aroma kapsülleri ile delinerek internet sitelerinde pazarlanıyor.
"Enkazdan çıkarmak için Kastamonu'dan gelen madenci..."
Hatay Antakya'da yaşayan bir depremzede, enkaz altından notlar 5 başlıklı yazısında Kastamonu'dan kendisini kurtarmaya gelen madencilere yer verdi.
Uzmandan sıcak tavsiyeleri; Şapka takın, beyaz ve ince giyinin
Kastamonu Özel Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.