Bakan Koca'dan uyarı: "Pek çok riske yol açıyor";

Bakan Koca'dan uyarı: "Pek çok riske yol açıyor"

Aşırı sıcaklar Ağustos ayıyla birlikte etkisini artırmaya başladı. Vatandaşlar serinlemenin yollarını araştırırken, aşırı sıcaklarda dikkat edilmesi gereken hususlar da önem arz ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından vatandaşları aşırı sıcak havalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı....

Bakan Koca sıcak havanın kalp ve damar hastalıklarında tetikleyici olabileceğine dikkat çekerek, kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay'ın kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulunduğu gönderiyi paylaştı. Bakan Koca paylaşımında şunları kaydetti: "Sıcaklar sağlığımız açısından pek çok riske yol açıyor. Örneğin, terlemeyle oluşan sıvı kaybının vücuttaki kan miktarını azaltması sonucu, kalp damar hastalığı olan kişilerde kan yoğunluğu arttığı için kalp krizleri görülebilir."

Bakan Koca ayrıca yaptığı paylaşımında Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay'ın tavsiyelerine de yer verdi. Tolunay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Artan hava sıcaklığıyla birlikte kan, cildimize doğru yoğunlaşır ve oraya yönlenir. Kanın cildimize yönlenmesi terlemeyle sonuçlanır. Terlemeyle birlikte sıvı kaybı olur ve vücudumuzda dolaşan kanın miktarı azalır. Kalp damar hastalığı olan insanlarda kanın yoğunluğu arttığı için kalp krizleri görülebilir. Kalp yetersizliği hastalarımız, vücuttaki suyu atmak için idrar söktürücü kullanırlar. Terlemeyle birlikte kayıp aynı zamanda idrar söktürücüyle kayıp böbrek yetersizliklerine sebep olabilir. Bu kalbin üzerinde önemli bir iş yükü oluşturur. Aynı zamanda terleme ile birlikte attığımız tuz ve diğer elektrolitler, ritim bozukluğu hastalarımızda çarpıntı olarak gelebilir." (Kaynak haber7)

Kaynak: Haber7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum