Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu için sevindiren düşüş
TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; geçtiğimiz Türkiye genelinde binde 6’yı aşan bir düşüşle 565 binin üzerinde çift evlenirken, 171 binin üzerinde çift de boşandı. Boşanmadaki düşüş ise binde 2 civarında gerçekleşti. Kastamonu'da ise evlenme arttı, boşanmalar azaldı.
Evlenme yaşı değişti! Çiftler azalıyor
2023 yılının evlilik ve boşanma oranları, en fazla evlenme ve boşanmanın olduğu iller ve yabancı damat ile gelin istatistikleri geçen yıla göre dikkat çekti.
Meteoroloji uyardı!.. ÇAMUR YAĞACAK
Türkiye, hafta sonuna doğu, orta ve güney kesimlerinde soğuk ve yağışlı havanın etkisini hissederken, 9 Şubat’tan itibaren 2 gün boyunca Suriye'den girecek yoğun toz taşınımı da hayatı zorlaştıracak.
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
Emin Şahin annesini kaybetti!
Sosyal Güvenlik Kurumu Kastamonu İl Müdürü Emin Şahin'in annesi Hacı Süriye Şahin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Romanya’dan Kastamonu'ya kadar sürüklendi
Romanya açıklarında yan yatan, mürettebatı tahliye edilmiş gemi Kastamonu'nun Cide ilçesine kadar sürüklendi.
İşte Kastamonu’daki ‘resmi’ Suriyeli sayısı
Göç idaresi, Karadeniz Bölgesi’ndeki yabancı sayılarını açıkladı
"Uyarıyoruz! Türkiye'yi etnik cehenneme çevirmeyin"
Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, Türkiye gündemine ilişkin Zafer Partisi’nin görüşlerini aktardı. Batur açıklamasında Filistin ve İsrail arasındaki gerilimi vurgulayarak;" Benzer olaylar bizim topraklarımızda da olmakta ve gelen sığınmacı ve kaçaklardan dolayı hızla ülkemizin demografik yapısı değiştirilmek istenmektedir.Buradan tekrar uyarıyoruz.Çok ama çok hızlı bir şekilde ülkemizde bulunan sığınmacı, Afgan ve kaçaklar güvenli yollarla ülkelerine gönderilmelidir. Uyarıyoruz; ülkeyi etnik bir cehenneme çevirmeyin" dedi.
Suriye'den Türkiye'ye şehit ateşi düştü: "Görevini çok seviyordu"
İzmir Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevliyken geçici olarak Suriye Görev Gücünde görevlendirilen polis memuru Hüseyin Şimşek, teröristler tarafından açılan ateş sonucu kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Şehidin İzmir'deki evine bayrak asılırken, evin önünde taziye çadırı kuruldu.
"Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar!"
Zafer Partisi Kastamonu Kurucu İl Başkanı Özcan Büyükşen, Suriyeliler Suriye’ye Platformu Kurucusu Eray Ertürk'ün ve sığınmacı ile düzensiz göçe yönelik haber yapanların gözaltına alındığını vurguladığı açıklamasında, sığınmacı ve düzensiz göç sorununa dikkat çekti. Büyükşen açıklamasında; "Seçim öncesi biz de göndereceğiz diyen hükümet bugün göndermeyeceğiz diyor. Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar. Görüyoruz! Korkmuyoruz! Vatanımızı ve ailemizi savunacağız" ifadelerine yer verdi.
"Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar!"
Zafer Partisi Kastamonu Kurucu İl Başkanı Özcan Büyükşen, Suriyeliler Suriye’ye Platformu Kurucusu Eray Ertürk'ün ve sığınmacı ile düzensiz göçe yönelik haber yapanların gözaltına alındığını vurguladığı açıklamasında, sığınmacı ve düzensiz göç sorununa dikkat çekti. Büyükşen açıklamasında; "Seçim öncesi biz de göndereceğiz diyen hükümet bugün göndermeyeceğiz diyor. Toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar. Görüyoruz! Korkmuyoruz! Vatanımızı ve ailemizi savunacağız" ifadelerine yer verdi.
"Türk ordusu, bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir"
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi. Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu; "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Türk ordusu, bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır" dedi.
760 bini Suriyeli
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Suriyeli öğrenci sayısını açıkladı. İşte detaylar
MİT’ten nokta operasyon! Sözde sorumlu etkisiz
MİT, PKK/YPG'nin sözde askeri eğitim sorumlusu 'Serhat Serhildan' kod adlı Muhtesim Akyürek'i Suriye/Amude’de etkisiz hale getirdi.
Suriye’de Arap aşiretleri PKK/YPG mevzilerini vurdu
Suriye’nin kuzeyindeki Halep'e bağlı Münbiç'te Arap aşiretleri, terör örgütü PKK/YPG mevzilerini füzelerle vurdu.
PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek? Uzmanlar açıkladı
Uzman isimler "PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek?" sorusunu cevaplandırdı.
Suriyelilerle ilgili haberlerin izleyiciye etkisi araştırıldı: 'Kutuplaşma yok'
Yaşar Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Melek’in TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde desteklenen, “Suriyeli sığınmacılara ilişkin haberler, ağ gündem belirleme, yönelim ihtiyacı ve kamuoyu: Türkiye’den bulgular” adlı projesinin sonuçları paylaşıldı.
Erdoğan duyurdu: 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa süre önce Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz" dedi.
Sınırda kaçak girmeye çalışan 6 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla Suriye ve Irak'tan ülkemize geçmeye çalışan 6 terörist, sınırda yakalandı. Şüphelilerden 3'ünün, PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
Dünyanın en eski şehirleri açıklandı: Türkiye'den 2 şehir listede yer aldı
İnsanoğlunun tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, topraklar üzerinde iz bırakmaya başladığı gerçeği, arkeologların keşifleriyle gün yüzüne çıkıyor.
Anket sonucu... İşte Türk halkının en büyük korkusu
Yoksulluk yanıtının sıralamasının dikkat çektiği sonuçlarda vatandaşların önemli bir oranının da milli güvenlik problemleri ile ilgili endişelere sahip olduğu görüldü.
MİT operasyonu başarıyla sonuçlandı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu "Doğan" kod adlı Kadri Encu’yu düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.
"Ağzınıza bir bal sürecekler '10 bin lira' diyecekler"
Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı Ağustos Ayı Divan Toplantısı'na katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yaptığı konuşmasında belediye seçimlerine değinerek; "Bin 392 seçim bölgesinde güçlü, kazanacak adaylarımızla seçimlere katılacağız. Emeklilere yakın zamanda zam verecekler. Rüşvet olsun diye belediye seçimleri geliyor diye Ekim'de sizin ağzınıza bir bal sürecekler, ‘10 bin lira ’diyecekler. Emekliler de memnun olacak zannedecekler ama 2 ay sonra yeni gelecek zamlarla o da eriyip gidecek" dedi.
MSB, Türkiye’nin KFOR Komutanlığı'nı devralacağını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı: "Kosovo Force (KFOR) Komutanlığı Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır."
Suriyeli komşusunun bütün organlarını bağışladı
Sosyal medyada gündem olan videoda, bir genç Suriyeli komşusunun E-Devlet'e girebilmek için kendisinden yardım istediğini belirtip, o komşusunun E-Nabız üzerinden tüm organlarını bağışladığını iddia etti.
Kanlı saldırının üzerinden 39 yıl geçti
Terör örgütü PKK’nın ilk kanlı saldırısı olan, 15 Ağustos 1984'te bir askerin şehit olduğu 9 asker ve 3 sivilin yaralandığı Eruh ve Şemdinli’deki saldırıların üzerinden 39 yıl geçti.