Arama
Arama Sonuçları
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Harita açıklandı: Bu haberi okumadan hafta sonuna girmeyin!
Uzun zamandır kurak geçen kış ayları vatandaşı endişelendiriyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilerde Kastamonu’da Pazar günü yağmur beklendiği bildirildi.
Kastamonulu acılı babanın ‘oğul’ feryadı!
Kastamonu’da ikamet eden 74 yaşındaki emekli başkomiser Hüseyin Akhüseyinoğlu, oğlunun kendisine şiddet uygulayarak, evden attığını iddia etti. Ailesinin evine gidemeyen Akhüseyinoğlu, Açıksöz Gazetesi’ne konuşarak sıkıntısını birer birer dile getirdi.
“Geçici mutsuzluk depresyon ile karıştırılmamalı”
Depresyon ve geçici mutsuzluğun, insanların zihinsel sağlıklarını etkileyen iki farklı durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “Ancak, aralarındaki farkı anlamak önemlidir çünkü biri geçici ve normal bir duygu durumu iken diğeri ciddi bir zihinsel sağlık sorununu ifade eder” dedi.
National Umzüge, Zürih'te Nakliye Sektörünü Özel Hizmetlerle Yeniden Tanımlıyor!
Zürih'in kalbinde, taşıma hizmetleri sektörünü sarsan bir yenilik rüzgarı esiyor. Umzugsfirma zürich arayışınızda, ihtiyaçlarınıza tam olarak neyin yanıt vereceğini bulabileceğiniz bir isim var: National Umzüge.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Umzugmanager ile Nakliyenize Dair Her Şeyi Öğrenin
Taşınmak, başlı başına karmaşık ve enerji harcayan bir süreçtir. Ancak İsviçre'nin öne çıkan platformu Umzugmanager, bu süreci kolaylaştırmak için karşınızda! Nakliyat firmaları arasında doğru seçimi yapmak, "umzugsunternehmen vergleichen" yaklaşımıyla artık çocuk oyuncağı!
Ataşehir'de Gezilecek 10 Sıra Dışı Yer
Ataşehir, İstanbul'un en popüler semtlerinden biri olmasının yanı sıra, birbirinden ilginç ve sıra dışı mekanlarıyla da dikkat çekmektedir.
Swiss Transporte, Zürih'teki Evlere Özel Nakliye Hizmetiyle Yanınızda!
Zürih'te taşınma planlarınız mı var? Evden eve nakliye süreci, birçok kişi için stresli ve karmaşık olabilir. Ancak, Swiss Transporte'nin Zürih'te sunduğu özel hizmetle, bu süreç artık çok daha kolay!
Umzugspreisvergleich.ch ile Aargau'da Nakliye Fiyatlarını Kolayca Karşılaştırın
Aargau, İsviçre'nin hareketli kentlerinden biri. Taşınma süreçleri burada da, diğer şehirlerde olduğu gibi, bazen zorlayıcı olabilir. Ancak artık bu süreçte size yardımcı olacak bir platform var: Umzugspreisvergleich.ch.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Başıboş köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kamerada
Yaban hayvanları için bırakılan mamalar, başıboş köpeklerle ayıları karşı karşıya getirdi. Köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kameraya yansıdı.
Kastamonu'nun yaşam süresi belli oldu!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı şehirlerin ortalama yaşam süresi verilerini açıkladı.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
60 KPSS puanıyla 64 personel alımı!
Adalet Bakanlığı 64 personel alacak. 18 çözümleyici, 32 bilişim personeli ve 14 mühendis kadrosuna yapılacak alımlarda adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesinden e-Devlet şifresi ile yapacak. İşte detaylar...
Çocuklarda okul reddine karşı alınması gereken önlemler
Okul, akademik becerilerin yanı sıra bilişsel, sosyal ve duygusal alanlardaki kazanımların elde edilebilmesinde önemli role sahiptir.
Çocuğunuzun okula uyumunu kolaylaştırmak elinizde!
Uzun bir tatilin ardından okula başlamak çoğu çocuk için zor ve stresli olabiliyor.
"İnsanlar afetlerden kaçmak için yer değiştirecek"
Bugün saat 10.00'da Kastamonu Park Dedeman Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kastamonu için planlanan kentsel dönüşüm projesi detaylı bir şekilde konuşuldu.
Evlenme korkusu nedir? Kimlerde görülür?
Aile, Çift ve Evlilik Danışmanı Anila Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Canan Karatay açıkladı! İşte strese karşı doğal çözüm
Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığının en büyük düşmanlarından olan stresle nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
Dudaktan sürekli neden uçuk çıkar? Uçuk stresten mi çıkar?
İnsanların sürekli olarak yaşadığı oldukça rahatsız edici olabilen uçuk, viral bir enfeksiyondur. Vatandaşlar tekrarlayan uçuk nasıl geçer, neden çıkar ve uçuk bulaşıcı mı gibi soruların cevaplarına yanıt arıyor. İşte dudaktaki uçukla ilgili tüm merak edilenler haberimizde
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Limon otu çayı nedir? neye iyi gelir?
Asya ve Güney Amerika mutfağında özellikle balık yemeklerinde yaygın olarak kullanılan limon otunun çayı da çok faydalıdır. Peki limon otu çayı nasıl yapılır? Limon otu çayı neye iyi gelir?
Mutluluk Nedir ve Nasıl Daha Mutlu Olabilirsiniz?
Mutluluk insanların bulmaya çalıştığı bir şeydir ancak mutluluğu tanımlayan şey kişiden kişiye değişebilir. Tipik olarak mutluluk, neşe, tatmin, memnuniyet ve tatmin duygularıyla karakterize edilen duygusal bir durumdur. Mutluluğun pek çok farklı tanımı olsa da çoğunlukla olumlu duyguları ve yaşam doyumunu içeren bir kavram olarak tanımlanır. Gerçekten mutlu musunuz? Nasıl daha mutlu olursunuz? İşte detaylar
Sürekli yorgun musunuz? ‘Psikolojik’ olabilir
“Kendimi devamlı yorgun ve bitkin hissediyorum, hiçbir şeye enerjim yok” cümlesini gündelik hayatta sıklıkla duyuyoruz.
Kastamonu’da engelli hayvanlar için bakımevi kurdu
Kurduğu bakımevinde 60’dan fazla engelli ya da sakat hayvana bakan hayvansever, sokaktaki canlılar istenmediği için yaptıkları kısırlaştırmayla popülasyonu düşürmeye çalıştıklarını söyledi.