Arama
Arama Sonuçları
Evlenme korkusu nedir? Kimlerde görülür?
Aile, Çift ve Evlilik Danışmanı Anila Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
Aile içi problemler, çocukta okula gitme isteğini olumsuz etkiliyor
Okul kaygısının çocuğun okula gitmeye dair aşırı endişe ve korku yaşadığı bir durum olduğunu belirten uzmanlar, okul kaygısı belirtilerinin farklı şekillerde görülebildiğini söylüyor.
Kastamonulu gençler, Gaziantep'e kampa gidiyor: Sınırlı kontenjan
Daday Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, 21-26 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Seyr-i Antep Gaziantep Gençlik Kampı'nın başvurularının devam ettiğini açıkladı. Gençlik Kampı için başvuru ve şartlar haberimizde...
Türkiye’de bir ilk görüldü! Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Ameliyat sırasında ilgi göstermemek boşanma sebebi
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Eşinin ameliyatı sırasında yeteri kadar ilgi göstermemek ve eşini üstlerine karşı şikâyet etmek boşanma sebebidir" dedi.
Türkiye’nin en sinirli illeri açıklandı: “ilk sıra kesinlikle Kastamonu olmalı”
İnternetten yapılan bir anket sonucunda, Türkiye’nin en sinirli şehri Sivas olarak belirlendi. Ardından bir Twitter kullanıcısı ise “ilk sıra kesinlikle Kastamonu olmalı” yorumunu ekledi.
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.
Günlük burç yorumları: 18 Temmuz Pazartesi burç yorumları
Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını bugün neler bekliyor. Günlük burç yorumlarını okumadan güne başlamayın! 18 Temmuz Pazartesi aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor?
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Bireysel kredi faizlerinde sert yükseliş
Merkez Bankası'nın iki yıl aranın ardından gerçekleştirdiği ilk faiz artışı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizine sert yansıdı.
İşte Türkiye’nin en büyük şirketleri
Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’nın sonuçları açıklandı
Yeryüzü Pazarı Açıldı!
Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına (fast food) karşı alternatif olarak geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik etmeyi amaçlayan "Slow Food Kastamonu Yer Yüzü Pazarı" il protokolünün katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.
Sinan Oğan: 'Aday olacağım'
Sinan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptı.
Bahar yorgunluğunu önemseyin
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, bahar ayları ile birlikte ortaya çıkan şikâyetlerin önemsenmesi gerektiğini bildirdi. Baysal, bahar yorgunluğunun, baharın gelişiyle ortaya çıkan ve ortalama iki üç hafta süren halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik hali olduğunu belirtti.
Oruç tutmanın iç organlara faydası... l Dr. Yurdakul'dan açıklama
Psikoterapist ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Selin Yurdakul, oruç tutanlarda beynin yenilendiği ve strese karşı dayanıklılığın arttığını söyledi.
Uzmanlardan karbonmonoksit uyarısı
Son günlerde can kayıplarıyla yeniden gündeme gelen kış aylarının sessiz katili olarak da ifade edilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uzmanlar uyarıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seda Tural Önür, “Kandaki oranı şiddetli olup belirtisi hafif olan hastalar olabileceği gibi kandaki oranı hafif olup şiddetli bir şikayetle de hastalar başvurulabilir. Ters rüzgarların olduğu lodos zamanlarında zehirlenmeleri çok daha fazla görebiliyoruz. Özellikle çocuklar ve hamileler çok daha dikkatli olmalı, erken doğumlar ve bebek kaybı karbonmonoksit zehirlenmesinde görebildiğimiz şeyler” dedi.
Siyasiler, Kastamonu masası etrafında toplandı
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KKD) tarafından “Cumhuriyetimizin 2'nci Asrında Kastamonu’nun yeri?” temalı siyasi partilerin milletvekili, başkan ve yöneticilerinin katılımıyla ön görüşme ve istişare toplantısı yapıldı. Kastamonu'daki siyasi partiler, Kastamonu için aynı masa etrafında bir araya gelerek memleket sorunlarını konuştu.
Peki Türkiye Kaçıncı Sırada?
Her sene açıklandığı gibi bu sene de Avrupa bazında en sinirli ülkeler açıklandı. Peki Türkiye kaçıncı sırada? Detaylar haberimizde…
Dünyanın en sinirli ikinci ülkesiyiz
ABD merkezli global düzeyde araştırmalar yapan anket şirketi Gallup, dünyanın en sinirli ülkelerini sıraladı. Buna göre, Türkiye ikinci sırada yer aldı.
"Yeni bir Eczacılık Fakültesi’ne daha ihtiyacımız yok!"
26. Bölge Kastamonu- Çankırı- Karabük Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şerefnur Şule Tüfekçi, 7 Mart'ta yayınlanan kararla, yeni Eczacılık Fakülteleri'nin açılmasını eleştirdi.
Ucuzluk beklentisi hayal kırıklığı oldu
Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Yıldırım, döviz kurundaki düşüşün ardından girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı çektiklerini belirtti.
Anksiyete nedir ? anksiyete hastalığının belirtileri nelerdir ?
hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman endişe hissinin meydana gelmesi normal kabul edilir. ancak bu hissi sık ve yoğun olarak yaşayan kişilerin gerçekleştirmiş olduği günlük aktiviteler negatif yönde etkilenebilir.