Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da kan donduran olay!
Kastamonu'da gece saatlerinde bıçaklama olayı yaşandı.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Karabacak; 'Hangi 'Türkiye Yüzyılından' bahsediyor!'
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, videolu paylaşımda yaptığı açıklamalarda AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'nin Türkiye Yüzyılı söylemleri üzerine; "Serap Ekmekci bir Türkiye Yüzyılı diye tutturmuş gidiyor.Burada kendisine soruyorum 'Hangi Türkiye 100 yılından bahsediyor?' Bu memlekette bebeğine mama bıraktırmaya çalışan anneler var" diyerek tepki gösterdi.
Milletvekillerinden Tosya çıkarması: "Gözbebeğimiz Tosya'dayız"
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İlçe ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz gün Taşköprü ilçesini ziyaret eden Milletvekilleri bugün Tosya ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Ekmekci ziyarete ilişkin; 'Gözbebeğimiz Tosya'dayız" ifadelerine yer verdi.
Küresel gıda rakamları son 2 yılın en düşük seviyesinde
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının, bitkisel yağlar, et, tahıl ve süt ürünlerindeki düşüşün etkisiyle ağustosta Mart 2021'den beri en düşük seviyesine indiğini duyurdu.
Reis Gıda, World Food İstanbul’da
Reis Gıda, sofraların vazgeçilmezi olan pirinç, bakliyat ve bulgur ürünlerinden oluşan geniş ürün yelpazesi ile World Food İstanbul’da olacak.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Gıda enflasyonu 3 haneli rakamlara ulaştı!
Meyve, sebze, et, süt, ekmek, yumurta başta olmak üzere neredeyse fiyatı artmayan ürün kalmadı.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Kastamonu’nun yaygınlaşmayan “Ecevit Çorbası”
Kastamonu’nun uzun yıllardır halk arasında bilinen “Ecevit Çorbası” yaygın olarak kullanılmamaktadır. Bazı restoran sahipleri Ecevit Çorbasını yeni nesillere tanıtmaya çaba göstermiştir. Peki Ecevit Çorbası nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte tüm bilgiler
Sıcak havalarda gıda zehirlenmesine dikkat!
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, etkili olan yüksek hava sıcaklığının gıda zehirlenmesi riskini de arttırdığına dikkat çekerek, "Mikroorganizmaların gelişebildiği sıcaklık 10 derece ile 65 derece arası. Özellikle et ürünlerini dolapta dahi olsa iki günden fazla tutmamakta fayda var" dedi
Kastamonu gıdım gıdım, Samsun koşar adım…
KENEVİR FABRİKASI, SAMSUNLU ÇİFTÇİLERİ İHYA ETTİ..
Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşılabilecek
KoopBakkal sayısında 500’ü aşan ve yılsonuna kadar rakamı bine çıkarmayı hedefleyen Tarım Kredi Holding, Tarım Kredi Kooperatif Market sayısını da 3 bine çıkararak 2023 sonunda Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşabilme imkanı sunacak
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Evrenye Pilav Günü, binlerce kişiyi buluşturdu
İnebolu’da Geleneksel Evrenye Köyü Mevlit Tilaveti, Hafızlık İcazeti ve Pilav Günü, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Vegan ne demek? Vegan beslenirken ne yenir?
Vegan kelimesi, ilk olarak 1944 yılında The Vegan Society'nin kurucularından Donald Watson tarafından ortaya atıldı. Veganlığın yaygınlaşması sonucu büyük metropollerde artık sadece vegan yemekler sunan restoranlar bulunabilmekte, menülerinde bazı yemeklerin vegan olduğunu belirten restoranların sayısı artmakta, vegan süpermarketler açılmaktadır. Peki, vegan ne demek? Vegan beslenmede neler yenir?
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
‘Türk Dünyası Günleri oluyor da, Pirinç Festivali neden olmasın?’
Tosya CHP İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli’den Pirinç Festivali’nin iptaline tepki!
Kastamonu'da tarım stratejisi değişiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile yapılacak planlı ekimle her ilde çiftçiler, planlanan ürünü ekecek.
Reis Gıda’dan ‘en güzel Aşure’ tarifi…
Aşure, yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan ve toplumumuzda paylaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelmiş bir geleneğimiz.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
CHP: Çakma ekonomist, millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor
CHP ÖRGÜTLERİNDEN ZAMLARA KARŞI 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI...
Bu 4 gıdayı sofralarınızdan uzak tutun! Vücudunuzda dayanılmaz ağrılara yol açıyor
Yediğimiz yiyeceklerin sağlıklı olması için vücudumuza neler zarar verir ya da fayda sağlar bunu bilmekten geçer. Bunun için bitkiler ve vücudumuz hakkında bilgi sahibi olmak sağlıklı yaşamak adına önem arz etmektedir. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyardı. Vücut ağrılarını artıran ve diğer ağrı veren besinler haberimizde...
Tosya pirinci için ilginç tanıtım
Modifiye ettikleri otomobili pirinç taneleri ile kapladılar
Gıda enflasyonunda ilk 10’dayız
Dünya Bankası verilerine göre Türkiye, dünyanın en yüksek 10'uncu gıda enflasyonuna sahip.
Kastamonu'da 131 yıldır devam eden gelenek
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 131 yıldır sürdürülen geleneksel 'bayram pilavı' şöleninde 113 kazanda pişirilen etli pilav, binlerce kişiye ikram edildi.