Evrenye Pilav Günü, binlerce kişiyi buluşturdu;

Evrenye Pilav Günü, binlerce kişiyi buluşturdu

İnebolu’da Geleneksel Evrenye Köyü Mevlit Tilaveti, Hafızlık İcazeti ve Pilav Günü, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi....

İnebolu’da Geleneksel Evrenye Köyü Mevlit Tilaveti, Hafızlık İcazeti ve Pilav Günü, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Evrenye Köyü, bugüne kadar görülmemiş kalabalığa ev sahipliği yaptı.


Evrenye Köyü Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe 5 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, eski Belediye Başkanı İdris Güleç, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal, Evrenye Köyü Derneği Başkanı Mahmut Uzun, Evrenye Köyü Muhtarı Hayri Yorulmaz ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.


Mevlit programı, hafızlık icazeti ve öğle namazının kılınmasının ardından vatandaşlara etli pilav, lokma tatlısı ve ayran ikram edildi.

Cami bahçesi ve sahilde kurulan pilav kazanlarının başında uzun kuyruklar oluştu. Evrenye Köyünün geleneksel pilav gününe yoğun ilgi gösteren hemşehrilerimiz birbirleriyle hasret giderdi.


Programı düzenleyen Evrenye Köyü Turizm ve Kalkındırma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan Mahmut Uzun, 300 kilogram pirinç ve 200 kilogram et kullanarak hazırlattıkları Geleneksel Evrenye Pilavı ve hafızlık icaret programına katılan tüm misafir ve hemşehrilerimize teşekkür etti. 



Kaynak: Kadir Yıldırım / Yeni İnebolu Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum