Kastamonu’nun yaygınlaşmayan “Ecevit Çorbası”;

Kastamonu’nun yaygınlaşmayan “Ecevit Çorbası”

Kastamonu’nun uzun yıllardır halk arasında bilinen “Ecevit Çorbası” yaygın olarak kullanılmamaktadır. Bazı restoran sahipleri Ecevit Çorbasını yeni nesillere tanıtmaya çaba göstermiştir. Peki Ecevit Çorbası nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte tüm bilgiler...

YENİ NESİLLERE TANITMAYA ÇABALANDI

Bazı restoran sahipleri, pek bilinmeyen ve yaygın kullanılmayan Ecevit Çorbasını yeni nesillere ve yaygınlaştırmak amacıyla Ecevit Çorbasını müşterilerine sundu.

30 YIL ÖNCE…

TGRT Haber’de rastlanan bir bilgide 30 yıl önce içtiği ve yaygın olmadığını fark eden Emin Çelik lezzetin kaybolmasını engellemek adına restoran açtığı öğrenildi. TGRT Haber’de şu bilgiler yer alıyor; “Kastamonu'nun Küre ilçesinde 30 yıl önce bir köyde içtiği Ecevit çorbasının ilçenin yöresel lezzetlerinden olmasına rağmen yaygın olarak yapılmadığını öğrenen Emin Çelik, bu lezzetin kaybolmaması için restoran açtı.”

ECEVİT ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 bardak pirinç

2 yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı un

10-15 gr tereyağ

ECEVİT ÇORBASI YAPILIŞI:

Pirinç 1 saat önce ıslatılır, süzülür, tekrar su eklenerek pirinçler haşlanana kadar kaynatılır. Bir kasede yumurta, yoğurt, un çırpılır. Haşlanan pirince çırpılan malzemeler, yavaş yavaş ilave edilir. Daha sonra çorba kaselerine alınır, üzerine nane dökülür. En son tavada tereyeğ altın rengini alana kadar kızartılır. kızgın tereyağ nanenin üzerine dökülür.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum