Arama
Arama Sonuçları
Ev sahibi olmak isteyenler: TAM VAKTİ!
Son dönemde artan konut ve kira fiyatlarına karşı hükümetin tedbirler etkisini göstermeye başladı. Konut fiyatlarında geri çekilmeler başlarken, ilan çeşitleri de arttı. Ev almanın tam zamanı olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşlara "krizi fırsata çevirin" uyarısında bulundu.
Satan çok alan yok! Kimse alamıyor
Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer "Otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı, önümüzdeki süreçte kampanyalar artacaktır. Otomobil alımlarında kredi kullanım oranı yüzde 65'lerden yüzde 12'lere düştü" dedi.
İPhone 15 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı
USB-C ve Dinamik Ada ile güncellenen iPhone 15 Plus ve iPhone 15 tanıtıldı. Tasarımından çıkış tarihine Apple iPhone 15 fiyatı ve özellikleri haberimizde.
Silahlı saldırıda felç oldu, şimdi milli takıma sporcu yetiştiriyor
Trafikte uğradığı silahlı saldırı sonucu 17 yıl önce omurilik felci geçiren Murat Öz, azmiyle başladığı okçuluktaki başarısını antrenörlüğe de taşırken, bugün birçok öğrenci yetiştiriyor.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar değişti
BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi.
Emekliler 'ücretsiz ulaşım'ı yargıya taşıyor
TÜED Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, 65 yaş üstü kişileri ücretsiz taşımak istemeyenlere karşı yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi.
sahibinden.com’a 40 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu, Sahibinden’e 40 milyon 150 bin lira idari para cezası kesilmesine karar verdi.
Felaket geri döndü! Kastamonu’da da hayvan pazarı kapatılmıştı
Geçtiğimiz yıllarda kendini gösteren koronavirüs pandemisinin ardından yeni bir hastalık türü kendini gösterdi. Türkiye’de de bazı bölgeler karantinaya alındı.
LGBT karşıtı yasa sebebiyle finansal akışı kestiler
Dünya Bankası, HIV ve AIDS başta olmak üzere birçok hastalığın çıkışını önlemek için LGBT karşıtı yasa çıkaran Uganda'ya, "Bu yasa değerlerimizle temelden çelişiyor." diyerek finansal desteği kesti.
Hava yolu kullanmadan tüm ülkeleri 10 yılda gezdi
Danimarkalı seyyah Torbjorn Pedersen, işinden ayrılıp ailesi ve sevdiklerini geride bırakarak başladığı, evine dönmeden ve tüm ülkeleri hava yolu kullanmadan gezme hedefini yaklaşık 10 yılda tamamladı.
Pompa 40 liraya koşarken, bir de Araplar çıktı!
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan, Asya ve Avrupa'ya sattığı petrolün fiyatına zam yaptı.
TESK’ten esnaf için kredi çağrısı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğine dikkati çekti. Kredi kartı taksit sınırlamasının esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Palandöken esnaf için çağrıda bulundu.
Ticaret Bakanlığı'ndan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geri çekilecek
Zeytinyağı ihracatının kısıtlanmasına ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, Bakanlığı'nca, "İç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine göz yummayız. Karar iç piyasada fiyatları geriye çekecektir" açıklaması yapıldı.
Birbirlerinden çalışan almamak için anlaşma yapan firmalara ceza yağdı
Rekabet Kurulu, 'emek üzerinde rekabet etmekten karşılıklı vazgeçerek birbirlerinden çalışan almamak için anlaşma yaptıkları' gerekçesiyle bazı firmalara toplam 151 milyon 147 bin lira idari para cezası verdi.
UEFA Galatasaray'ı incelemeye aldı
Galatasaray, UEFA'nın radarına takıldı. Eksiye düşen diğer takımlar gibi sarı-kırmızılılarda incelemeye alındı.
İkinci el otomotiv satışlarıyla ilgili yeni karar
Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.
Öğretmen ve öğrencilere kısıtlama geliyor
Öğretmenlere ve öğrencilere yönelik telefon kullanımıyla ilgili düzenlemeler geliyor!
Yasağı takan yok! İkinci el hala sıfırın üstünde...
İkinci el bir araca 2 milyon 90 bin TL fiyat belirleyen işletmecinin sattığı aracın Türkiye distribütörü firmanın internet sitesinde 1 milyon 562 bin TL olduğu görüldü.
Konut kredisi faizleri yüzde 4’ün üzerine yükseldi: Müteahhitler zam yapmak için beklemede: ‘Fiyatlarımızı yüzde 100 artırabiliriz…’
Konut satışları azalırken, müteahhitler maliyet artışlarını yansıtmak için konut kredi faizlerinde düşüş bekliyor. Bu yılın ilk 5 ayında konut satışları yüzde 16.3 düşerken, inşaat maliyetlerinde artış sürüyor. İşçilik maliyetleri yüzde 104.8’e çıkarken, yetkililer konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına inmesi halinde fiyatları yüzde 100 artırabileceklerini söyledi.
İkinci el hilecilerine uyarı: Ava giden avlanır
Bazı ikinci el otomobil satıcıları ise karar sonrası internet sitelerinde yer alan fiyatları düşürerek, sahte fiyat uyguladı.
Hububat alımı 17 Temmuz’da başlıyor
Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 yılı hububat alımlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.