Felaket geri döndü! Kastamonu’da da hayvan pazarı kapatılmıştı;

Felaket geri döndü! Kastamonu’da da hayvan pazarı kapatılmıştı

Geçtiğimiz yıllarda kendini gösteren koronavirüs pandemisinin ardından yeni bir hastalık türü kendini gösterdi. Türkiye’de de bazı bölgeler karantinaya alındı....

KASTAMONU’DA HAYVAN PAZARI KAPATILMIŞTI

Karantina kapsamında hayvan giriş çıkışlarında kısıtlamaya gidildi. Hayvanların meraya bırakılmasının ardından yasaklanmasına ve gereğince dezenfeksiyon önlemlerinin alınmasına dair Sungurlu İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından karar alındı.

Endişe veren olayın üzerine Çorum'da 15 köy karantinaya alınırken, Kastamonu ilimizde şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı kapatılma kararı alınmıştı. Hastalığın hızlı ve bulaşıcı olmasıyla birlikte panik ve korku oluşturuyor. Hastalık için gerekli aşılamaların başlandığı belirtildi.


15 KÖYDE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Kırmızı alrm verilmesiyle birlikte Samsun ve Kahramanmaraş'ta tehlikenin boyutu artıyor. Sungurlu'dan gelen açıklama ile birlikte detaylar aktarıldı. Görülen vakalar ile birlikte 15 köy ve merkez için karantina kararı alındı. Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşılan açıklamayla birlikte hastalık konusu açıklığa kavuştu.

Büyükincesi köyünde tespit edilen şap hastalığının 10 kilometre çapı içerisinde bulunan Küçükincesu, Kamışlı, Çavuş, Kırankışla, Akçalı, Kemallı, Küçükpolatlı, Tatlı, Göller, Beşkız, Körkü, Salman, Ayağıbüyük, Gökçam köylerinin ve Çiftlik Mahallesi haric merkez mahallelerinin karantinaya alınmasına dair karar aldı.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum