Arama
Arama Sonuçları
Belediye'deki atamaya tepki geldi! 'Liyakat?'
Veteriner Hekimler Odası’ndan, Veterinerlik İşlerine yapılan atamalara tepki geldi. Oda Başkanı İbrahim Maşalacı, mevcut Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Kenan Güçükbergen'in yerine meslekte bilgisi olmayan birinin geçirilmesine tepki göstererek; "Yönetmeliği hiçe sayarak, bu atamanın izahı ne olabilir? Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır " dedi.
Başıboş köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kamerada
Yaban hayvanları için bırakılan mamalar, başıboş köpeklerle ayıları karşı karşıya getirdi. Köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kameraya yansıdı.
Fotofobi nedir? fotofobi nasıl geçer, tedavisi nedir?
Gün içinde ışıktan ve aydınlıktan rahatsız olan göz hassasiyeti bulunan vatandaşlar ışık hassasiyeti nasıl geçer diye araştırmaya başladı. Fotofobi olarak geçen bu rahatsızlık görüş konforunu etkiliyor. Peki, Fotofobi nedir, neden olur? Gözde ışık hassasiyeti nasıl geçer?
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
‘Artık bıçak kemiğe dayandı!’
Kastamonulu veterinerler, meslektaşlarına yönelik şiddete tepki olarak 1 günlük iş bıraktı
15 yılda kuduz riskli temas sayısı 3 milyonu aştı!
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kuduz riskli temas sayısı son 15 yılda ciddi boyutlara ulaştı. Kuduz hastalığı riskiyle karşı karşıya kalan vatandaş sayısının 3 milyonu aştığı belirtiliyor.
Başıboş köpek sorunu acil çözüm bekliyor
Türkiye’de başıboş köpek sorunu katlanarak büyüyor.
Saygı ve rahmetle...
Türkiye’de ilk kadın veteriner hekim olan Sabire Aydemir'in vefatının yıl dönümü olmasından dolayı İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay yazılı açıklama yayımladı.
Tilkiye şefkat!
Kastamonu’da yol kenarında yaralı halde bulunan yavru tilki, tedavi altına alındı.
Sağlık personeline köpek saldırısı!
İnebolu'da Aile Sağlığı Merkezi'nde ebe olarak görev yapan bir kadına köpek saldırdı.
Köpek saldırısında ölümden döndü
İhsangazi ilçesinde iş için gittiği komşusunun köpeğinin saldırısına uğrayan kepçe operatörünün parmağı koptu, eli de parçalandı. 23 gün boyunca hastanede tedavi gören vatandaş, taburcu edildi.
Aşı için 100 kilometre!
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde iş yerine giden bir vatandaş başıboş bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpek ısırması sonrası yaralanan vatandaş, kuduz aşısı olmak için 100 kilometre yol gitmek zorunda kaldı.
"Bu konuda en hassas belediyelerden biriyiz"
Kastamonu Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem konularının görüşülmesinin ardından Konya'daki barınakta yaşanan olay gündeme geldi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı'nda çalışanlara teşekkür ederek; " Biz bu konuda en hassas olan belediyelerden bir tanesiyiz. Barınağımızı yeniledik, alttan ısıtmalı hale getirdik. Orada ne bir üşüme ne de bakımlarının az olması söz konusu değil. Hayvanlara kıymak doğru değil, onlar bize emanet. Onları korumak hepimizin vazifesi olmalı" ifadelerine yer verdi.
Aşağıyuva köyünde çiftçi eğitimi
Kastamonu Merkez Aşağıyuva köyünde ikamet eden çiftçilere , çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Subaşı köyünde çitçi eğitimi
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmak amacıyla çiftçi eğitimi ve yayım toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Kastamonu Merkez Subaşı Köyünde İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tankırıkulu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, şube personeli, Tarım Danışmanları ve çiftçilerin katılımı ile çiftçi eğitim ve yayım toplantısı gerçekleştirildi.
‘Tüm kurumları göreve davet ediyoruz’
Canlarımız İçin El Ele Dernek Başkanı Özden Neval Türkmen, KİHAYKO İl Temsilcisi Semiha Kırkbeşoğlu veTosya Yaşat Sev Dernek Başkanı Zehra Erden, sokak hayvanları ile ilgili ortak basın açıklaması yayınladı. Yapılan basın açıklamasında Tosya Belediyesi tarafından, küpeli ve küpesiz sokak hayvanlarının toplatıldığı ve ruhsatsız ve izinsiz olduğu gerekçesiyle kapatılan yere konulduğu iddiası üzerine yayınladıkları basın açıklamasında; “Konu ile ilgili olan tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Konunun ve bu tür diğer tüm konuların takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.
235 sokak köpeği aşılandı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde başlatılan çalışma çerçevesinde, sokak hayvanlarına çip takılarak, kuduz aşılaması yapıldı.
Saygı ve rahmetle…
Geçtiğimiz sene Google'ın Türkiye'ye tanıtmasıyla birlikte Kastamonuluların da öğrendiği Türkiye'nin ilk kadın veteriner hekimi Sabire Aydemir’in bu yıl vefatının 31’nci yıl dönümü. 1 Şubat 1910 tarihinde Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğan ve bugün vefatının 31’nci yıldönümü olan hemşehrimiz Sabire Aydemir, Türkiye'nin ilk kadın veteriner hekimi unvanını taşıyor. Sabire Aydemir'in kim olduğu, akademik çalışmaları merak edilmeye başlandı. Peki, Sabire Aydemir kimdir? İşte, Türkiye'de ilk kadın veteriner unvanına sahip olan o isim hakkında detaylı bilgiler…
Vidinlioğlu'ndan itiraf; 'Kendime de çok kızdım, üzüldüm'
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, tüm Kastamonuluların düşüncesine tercüman oldu.
Google, İnebolulu Aydemir'i unutmadı
Özel günlerde doodle hazırlayan Dünya'nın en çok kullanılan arama motoru Google, 1 Şubat'ta İnebolu'da doğan ilk kadın veteriner Sabire Aydemir'i unutmadı. Sabire Aydemir'in görselinin yer aldığı tasarım ana sayfaya taşındı.