Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
‘72 projeye 395 milyon lira harcandı’
Kastamonu İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili, Vali Avni Çakır başkanlığında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Genel Meclisi salonundaki toplantıya, Vali Çakır’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, İGM Başkanı Güray Parçal ve İl Özel İdaresi şube müdürleri katıldı.
13 yıllık kayıp!
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına yönelik en önemli girişim olan Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB), 11 Haziran 2005'te kurulurken; KUDEB'in kurulmasına öncü olan ve KUDEB çalışmalarına örnek olan Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi'nin bulunduğu ilimizde Kastamonu İl Özel İdare bünyesinde 20 Şubat 2009'da kurulmasına rağmen faal olamayan KUDEB, ilimizde ise, Kastamonu Belediyesi'nin girişimleriyle 22 Ocak 2018'de kurulabildi.