Arama
Arama Sonuçları
Dijital Satın Alma Platformu, 10 Bin Tedarikçiye Ulaşarak Şirketlerin İş Süreçlerini Dönüştürüyor
Şirketlerin satın alma sürecini dijitalleştirerek yapay zeka sayesinde onlara hız, şeffaflık ve tasarruf imkanı sağlayan PeraPole, Türkiye'nin önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu işletmeler ile konusunda uzman binlerce tedarikçiyi bir araya getiriyor
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Maskeler geri mi dönüyor? Korkutan açıklama...
Pek çoklarının korkulu rüyası maskeler geri dönebilir! Kış ayları için uzmanından uyarı geldi.
Açıkan okuyanlar için AÖL kayıtları ne zaman? kayıt yenileme hangi tarihte?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Açık Öğretim Lisesi yeni dönem AÖL kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile ilgili bir açıklama yapıp yapmadığı merak ediliyor. Yeni dönem AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 takvimi ile birlikte belli olacak. Bu yıl AÖL sınavlarının yüz yüze olarak yapılması bekleniyor. İşte detaylar
Tarla ve arsa satışlarında rekor!
Ocak-temmuz döneminde büyük çoğunluğunu arsa ve tarlaların oluşturduğu konut dışı gayrimenkul satışında 942 bin 485 adetle tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldı
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
Türk müteahhitlerin başarısı 500 milyar dolara yaklaştı
Türk müteahhitlik sektörü, 1972'den bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.
Ticaret Bakanlığı uzaktan eğitimle 1 milyar tasarruf sağladı
Ticaret Bakanlığı, 2020-2023 döneminde uzaktan eğitim modeliyle kamu harcamalarından 1 milyar lira tasarruf sağladı.
Atıl durumdaki boş ofisler, konuta dönüşecek
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.
Disney Plus, “Atatürk” kararı sonrası 3 ayda 11 milyon üye kaybetti
Atatürk dizisinin yayınlanmama kararının ardından tartışma konusu olan uluslararası dijital film ve dizi platformu Disney Plus'ın global pazarda son 3 ayda 11,7 milyon üye kaybettiği açıklandı.
72 yaşında kanseri yendi, doktorlara dua ediyor
Geçtiğimiz yıl Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kolon kanseri dolayısıyla ameliyat olan ve gün geçtikçe sağlığı daha da iyiye giden 72 yaşındaki Ramazan Çölmek, son bir yıldır sağlık bir hayat sürerken, ameliyatında ve hastalığının teşhisinde emeği geçen doktorlarına teşekkür etti.
Çöl sıcaklarından, Batı Karadeniz'e kaçış
Artan hava sıcaklıkları, tersine turizmi canlandırıyor.
Denetimli serbestlik kararı TBMM'den geçti
Son dakika haberine göre, Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecektir." ifadelerini kullandı.
İŞKUR’da 133 binden fazla aşkın açık iş ilanı var
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yılın ilk altı aylık döneminde 584 bin kişinin istihdamına aracılık etti.
Hacı adaylarına müjde! Sınırlama kalktı
Koronavirüs salgını döneminde hacılara getirilen yaş ve sayı sınırlaması bu yıl uygulanmayacak.
TÜBİTAK’a göre geleceğin en büyük tehlikesi…
"TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nde bir taraftan sivil uygulamalar diğer taraftan da uluslararası tehditlere karşı gerekli altyapı hazırlıkları yapılacak"
Galericilere ceza yağdı
Otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi amacıyla yapılan 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, otomobil yetkili bayi ve oto galerilere toplam 35 milyon 110 bin 527 TL idari para cezası uygulandı.
Korkulan rüya sona erdi!
Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 salgınının küresel bir sağlık acil durumu olmaktan çıktığını duyurdu.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
Randevu sisteminde yeni düzenleme
Bir ayda yaklaşık 2.8 milyon kişinin randevu almasına rağmen muayeneye gitmediğini söyleyen Bakan Koca, "Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Bundan sonra, 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor" dedi.
Influenza ile Kovid-19 arasındaki fark nedir?
Son günlerde Grip (influenza) adını Kovid-19'dan sonra sıklıkla duymaya başladık. Sıklıkla görülen ve bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan ınfluenza A virüsü hakkında merak edilenleri ve Kovid-19'la arasındaki farkları Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu anlattı.
"Türkiye artık su kıtlığı bulunan bir ülke"
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelerek “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” sunumunu gerçekleştirdi. TÜBİTAK Başkanı Mandal burada yaptığı konuşmasında, su sorununa dikkat çekerek; "Gelecekte Kovid-19 gibi birçok hastalıkla karşılamak zorunda kalacağız. Türkiye artık su kıtlığı bulunan bir ülke. Gelecekte bugün alışa gelmişlikten farklı bir göçmenlik olacak. Gelecekteki göçün en büyük sebebi iklimsel değişiklik olacak. Yani bu göçler, kuraklık, suya ulaşamamak gibi sebepler nedeniyle bölgenin yaşanamaz hale gelmesinden kaynaklanacak" ifadelerine yer verdi.
“Bu projeyle dünyadan çocuk felcini sileceğiz”
Rotary Kulübü’nce 2430’uncu Bölge 2022-23 Dönem Guvernörü Emre Öztürk’ün katılımı ile Cem Sultan Bedesteninde çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Öztürk burada yaptığı konuşmasında; “Rotary Kulübü’nün bugüne kadar yaptığı en büyük proje dünyadan çocuk felcini silmek. Maalesef bu hastalığın tedavisi yok ama aşıyla engellenebilir bir hastalık.Bugüne kadar 3 milyar kadar çocuk aşılandı ve Rotary bu işe 2,4 milyar dolar bu işe fon ağırdı. Dünyada kökü kurtulmuş bir tek insan hastalığı var, o da çiçek hastalığı. Çocuk felci de 2’nci olacak. Dolayısıyla bu bugüne kadar yapılmış en büyük sivil toplum kuruluşu projesi” ifadelerine yer verdi.
Hz Pir Vakfı’ndan yeni bina projesi
Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Vakıf Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın faaliyetlerinin artırılması ve sürdürebilmesi adına vakfa sabit bir gelir bağlamak suretiyle külliyenin hemen karşısındaki 424 metrekare arsa ve üzerindeki iki katlı binayı vakfın hizmetine aldıklarını açıkladı. Bina ve arsanın toplam bedeli ise 2,5 milyon TL olarak belirtildi. Karaalioğlu yaptığı açıklamada; “Vakfımız, bundan sonraki hizmetlerine de kaldığı yerden eksiksiz devam edecektir. Gönüllülük esasına göre yaptığımız bu hizmetlerde Allah’ın rızası ve milletin duası bizim hep önceliğimiz olmuştur” ifadelerine yer verdi.
‘Yetersiz veteriner fakülteleri kapatılmalı’
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası (VHO) olağan genel kurulu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda, mevcut Oda Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, delegelerin güvenoyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.
Sağlık Sen Mehmet Öz’le ‘yola devam’ dedi
Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)6. Olağan Genel Kurulu dün Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul’a Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da katılım sağladı. Tek listeyle seçime giren Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, güven tazeledi.
Taşköprü’de festivallerin geçmişi, 2 bin yıla dayanıyor
Taşköprü Roma döneminden beri festivallere ev sahipliği yapıyor, Taşköprü ilçesi sınırlarında bulunan Pompeiopolis Antik Kenti'nde yapılan kazıların iki bin yıl önce festivallerin yapıldığını ortaya koyduğu bölgede, Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali de otuz yılı aşkındır devam ettiriliyor.
1 haftada 400 bin pozitif vaka
Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 25 Temmuz-1 Ağustos'ta 406 bin 322 kişinin testi pozitif çıktı, 337 kişi hayatını kaybetti.
PTT kuyruğu, kovid-19’a davet çıkarıyor
Türkiye Aile Destek programı dahilinde ihtiyaç sahiplerine yapılacak ödemeler başladı. PTT’den yapılan ödemeleri almak için vatandaşlar PTT Kastamonu Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan koronavirüs nedeniyle personel sıkıntısı yaşandığı, diğer şubelerin kapalı olduğu ve bu sebeple merkez şubede ciddi bir yoğunluğun yaşandığı öğrenildi.