Çöl sıcaklarından, Batı Karadeniz'e kaçış;

Çöl sıcaklarından, Batı Karadeniz'e kaçış

Artan hava sıcaklıkları, tersine turizmi canlandırıyor....

Son zamanlarda yaşanan yüksek sıcaklık dolayısıyla vatandaşlar, Türkiye'nin en sıcak Ege ve Akdeniz'deki tatil beldeleri yerine daha serin olan Batı Karadeniz illerine doğru yönelmeye başladı. Özellikle Kovid-19 dönemi sonrasında insanlar otel turizmi yerine doğa turizmini tercih etmesi de, Batı Karadeniz illerine olan yönelimin nedenleri arasında görülüyor. 


Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydınlı işadamı turizm acentesi sahibi Faruk Barışık, son dönemlerde Batı Karadeniz illerine düzenlenen turlara ilginin yoğunlaştığını kaydetti.

"KARADENİZ TURLARINA OLAN İLGİ GERÇEKTEN BÜYÜK"

Özellikle Karadeniz'in ünlü serin yaylalarına olan turlara yoğun bir ilgi gösterildiğini ifade eden yerel turizm acentesi sahibi Fırat Barışık, kıyı Ege'den Karadeniz'e yaz boyunca yerli turist taşıdıklarını söylüyor. Barışık; "Ülkemizin her köşesi kendine özgü bir güzelliğe sahip. Ancak çöl sıcaklarının etkisini gösterdiği bu dönemde, Karadeniz turlarına olan ilgi gerçekten büyük. 40-45 derece sıcak havadan çıkıp, Karadeniz yaylalarında 10 derecenin altındaki serin hava ayrı bir keyif sağlıyor. Bunun yanı sıra, turlarımıza katılanlar, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfederek, tatillerini dolu dolu geçiriyorlar" dedi. (Aydın Hedef)

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum