Arama
Arama Sonuçları
İlk gemi İstanbul boğazında....
17 Temmuz'da Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesi sonrası Ukrayna'dan yola çıkan Hong Kong bandıralı Joseph Schulte isimli konteyner yüklü ilk gemi İstanbul Boğazı'ndan geçerek Ambarlı Limanı açıklarına demirledi. Geminin boğazdan geçişi havadan görüntülendi.
Depremzedelerin alışveriş kartlarına ilk yüklemeler başlıyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremzedelerin alışverişlerini yapabilecekleri kartlara ağustos ayının 15’inde ilk bakiyelerin yatırılacağını belirtti.
Belediye uyardı! Cezai işlem uygulanacak
Taşköprü Belediye Başkanlığı, sarımsak atıklarının, çevreye dağılmasını önlemek amacıyla çöp poşeti kullanmayan, çevre kirliğine neden olan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını duyurdu.
Sokakları yıkadılar
Taşköprü Belediyesi kurban bayramından önce mahalle temizliklerine başladı.
Bakan Soylu, seçim tedbirlerine dikkat çekti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün 601 bin güvenlik görevlimiz, 79 helikopterimiz, 8 uçağımız görevinin başındadır” dedi.
Çakır: 'Hedefimiz 5 bin 586 konteynır'
Gaziantep'in Islahiye ilçesinde görevlendirilen Kastamonu Valisi Avni Çakır, 5 bin 586 konteynerın kurulumu için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
Abana, depremzedelerin yanında
Abana Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda büyük hasar alan illerden Gaziantep ve Hatay illerine, Belediye Meclis Üyesi Hayriye Gül ve belediye personellerinden oluşan ekiple yardım gönderdi.
Öğretmenler depremzede öğrencileri unutmadı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kastamonu’da bir araya gelen Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, öğretmenler ve hayırseverler, topladıkları yardımlarla satın aldıkları 10 konteyner sınıfı Hatay’ın Arsuz ilçesine gönderdi.
‘Hem sahada, hem masada güçlüyüz’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin attığı her girişimin küresel çapta saygı gördüğünü ifade ederek "Türkiye artık sadece bölgesel güç değil küresel bir aktör olmuştur. Hem sahada hem masada güçlüyüz" dedi.
Vali Avni Çakır, depremzedeleri ziyaret etti
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde koordinasyon çalışmalarını yürütmesi amacıyla bölgede görevlendirilen Kastamonu Valisi Avni Çakır, depremzedeleri ziyaret ederek, iftarını onlarla beraber yaptı.
Cideli kadınlara, teşekkür belgesi verildi
Cide ilçesinde hazırladıkları binden fazla ürünü 2,5 saatte satarak elde edilen geliri depremzedeler için bağışlayan kadınlara teşekkür belgesi verildi.
10 Mart Cuma günü seçim kararı alınacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 borçlarını, felakette hayatını kaybeden işletmecilerimizin ise tüm borçlarını siliyoruz. Depremde ağır hasara uğrayan yerlerde esnafa 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli, yarısı Hazinenin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz” dedi.
Kızılay ve AFAD Gövrecik’te
Tosya Kızılay Temsilciliği Gönüllüleri, Tosya ilçesine bağlı Gövrecik Köyü Unduk Mahallesinde çıkan yangın sonucu evleri ve eşyaları alevlere teslim olan köy halkına destek için yola koyuldu.
“Çöp konteynırını geri koyun”
İnebolu ilçesine bağlı Korupınar Köyü Çorbacı mahallesinde çöp sıkıntısı yaşanıyor. İl Özel İdaresi tarafından tamir edileceği için alınan çöp konteynerının geri yerine konulmadığını öne süren köylüler, çöplerini yol kenarına bırakmak zorunda kaldığını, bu sebeple yakın zamanda konteynerin yerine konularak çöplerin alınmasını istedi.
“Devlet her zaman yanınızda”
Hanönü Kaymakamı Emrah Bütün, selden etkilenen Gökçeağaç ve Çaybaşı köylerinde incelemelerde bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati Bozkurt’a geldi.
İlçeye gelişinde Kaymakam Murat Atıcı, Belediye Başkanı Muammer Yanık ve AK Parti ilçe başkanı Murat Gürsoy tarafından ilçe girişinde karşılanan Bakan Nureddin Nebati, ilçede devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek Kaymakam Murat Atıcı ve Belediye başkanı Muammer Yanık’tan bilgi aldı.
Belediye Meclisinde sinirler gerildi
Kastamonu Belediye Meclis Toplantısı Nisan ayı ikinci toplantısı gerçekleştirildi. 2021 yılı İdari Faaliyet Raporu'nun oylanması esnasında CHP Belediye Meclis Üyesi Sibel Karakaş ve MHP grubu arasında tartışmalar meydana gelirken; söz konusu tartışmalar toplantı boyunca sürdü.
Bozkurt yeniden yapılanıyor
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustosta yaşanan sel felaketinin ardından Bozkurt Belediyesi Enver Paşa Parkı Millet Bahçesi ve Halk Kütüphanesi tahrip olmuştu. Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Güzel ilçemizin yeniden yapılanması sürerken sosyal projelerimizi de planlıyoruz" dedi
Yangınzedelerin barınma sorunu çözüldü
15 evin kullanılamaz hale geldiği Başören’deki yangının ardından evsiz kalan aileler için köye konteynırlar getirildi. Konteynırlar; Kastamonu İl Özel İdaresi ekiplerinin destekleriyle köye yerleştirildi.
Yangında zarar gören ailelerin yaraları sarılıyor
Kastamonu’nun merkez ilçesine bağlı Başören köyünde 15 evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından bölgede yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yangında ahırları yanan ailelere kereste desteği ile buzağısı telef olan çiftçiye buzağı hibe edilecek.
“Vatandaşlarımızın hiçbir tanesini açıkta bırakmayacağız.”
Kastamonu’nun merkez Başören köyünde henüz bilinmeyen sebeple çıkan yangında 40 haneli köyün 15 hanesi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Vali Avni Çakır, "40 haneli köyümüzün şu anda 15 hanesi maalesef tamamen yandı. Sevindirici olan şudur ki çok bu yangında herhangi bir can kaybımız yok" dedi.
Girişim Vadisi Kuluçka Programı'nın tanıtımı yapıldı
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) bünyesinde oluşturulacak olan İhtisas Odaklı Girişimcilik Ekosisteminin Oluşturulması Projesi Girişim Vadisi Kuluçka Programı tanıtım toplantısı Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Abana ve Bozkurt sanayi siteleri yeniden inşa ediliyor
Kastamonu’da 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinde yıkılan Abana ve Bozkurt sanayi sitelerinin inşasına başlandı
Tartışmalı apartman yıkıldı!
11 Ağustos'ta yaşanan sel afetinin ardından yaraların sarılmaya başladığı Bozkurt ilçesinde, geçtiğimiz günlerde Ölçer Apartmanı'nın yıkılması nedeniyle tutuklama kararı çıkan müteahhidin yaptığı bir diğer bina olan Rüya Apartmanı da yıkıldı
Teknoloji ve şehir hayatının stresinden kaçtı, huzuru doğada buldu
Şehrin yaşamından uzak, doğada yaşam sürüyor Doğasever Keyif Avcısı Ferhat Salur: “Şehir stresinden ve teknolojiden uzak, doğaya yaşıyorum, hem keyif alıyorum hem de huzur buluyorum”
Selde dükkanlarını kaybeden esnaf, konteynır işyerlerinde faaliyetlerini yürütüyor
Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürerken, selde işyerlerini kaybeden esnaf ise konteynır işyerlerinde faaliyetlerine başladı.
Araftaki konteynır
Kuzeykent Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde atıl vaziyette bulunan konteynır, farklı amaçlara hizmet ederken; bölge sakinleri ise durumdan şikayetçi
‘Devletimiz kimseyi mağdur etmedi’
AK PARTİ İl Başkanı Doğan Ünlü, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketi ve sonrasında afet bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu