Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Türkiye’de elektrikli otobüs üretecek!
Alman sanayi devi MAN, Ankara tesisinde, iki sene içinde elektrikli otobüs üretmeye başlayacak.
Hasar başvuru sürecinde dijital dönüşüm
Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha dijital ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak isteyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ hizmet verdikleri bölgelerde şebeke kaynaklı oluşan arızalardan meydana gelen hasar başvurularının evrak teslim sürecini dijital platforma taşıdı.Müşterilerine hızlı ve kaliteli hizmet sunmak isteyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla teknolojik çözümlerine bir yenisini daha ekledi.
Kastamonu'ya Elektrikli Özel Halk Otobüsü... Yakışmaz mı?
Kastamonu için ortaya attığı fikir önerileriyle gündem olan İzzet Serhat Köylü, yeni bir öneriyi Kastamonu kamuoyuyla paylaştı. Köylü, Özel Halk Otobüsleri için elektrikli araç önerisini ortaya atarak; "Kastamonu'daki dolmuşlarımızın da bu değişime yavaş yavaş ayak uydurması için geç bile kalmış olabiliriz" dedi. İşte detaylar...
Zürih’in Soluk Alışı: Helvetia Transporte ve Çevre Dostu Nakliye Yöntemleri
Şehirler, yoğun trafik ve sanayi faaliyetleriyle hava kalitesinin zamanla düşmesine neden olabiliyor. Bu durum, insan sağlığına direkt etki ediyor ve sürdürülebilir bir yaşam için ciddi tehditler oluşturuyor. Ancak "umzugsfirma zürich" aramalarında karşımıza çıkan Helvetia Transporte, Zürih’in hava kalitesini iyileştirme konusunda önemli adımlar atıyor.
Hızlı trende hedef 52 kent
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053'te Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve yol haritası kapsamında hızlı tren hizmeti alan il sayısını 52'ye çıkartacaklarını belirtti.
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Yapı Kredi 79. yaşını kutluyor
Yapı Kredi Üst Yöneticisi Gökhan Erün, "Ülkemiz ekonomisine ve sektörümüze kattıklarımızla tüm paydaşlarımıza değer yaratmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Erdoğan, G20 liderlerine kitabını takdim etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde, devlet başkanları ve liderlere, İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Türkiye'nin Sıfır Atık Yolculuğu" kitabını takdim etti.
Kamuya taşıt alımında öncelik yerli üretim ve çevreci araçlarda
Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, kamuya yeni taşıt edinimlerinde ekonomik olması gözetilerek yerli üretim ile çevreci araçlara öncelik tanınacak.
Türkiye’de bir ilk görüldü! Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Yapmadan önce tekrar düşünün! Bu hata evinizi tehlikeye atıyor
Hayatı kolaylaştırmak için yaptığımız bazı davranışlar tehlikeye sebebiyet verebiliyor. Bilindiği üzere, evde kullanılan elektronik cihaz sayısının artması ile birlikte onları fişe takma ihtiyacı da doğdu. Uzmanlar, evdeki prizlerin yetersiz gelmesi nedeniyle kullanılan üçlü prizlere ilişkin uyarıda bulundu. Üçlü prizi böyle kullanıyorsanız dikkat edin evinizden olabilirsiniz...
Türk çimento sektörü, 2024'te ihracat artışı hedefliyor
ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Türk çimento sektörü olarak döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı ve çevresel sürdürülebilirliği odaklarına aldıklarını belirterek, "Bu kapsamda alternatif yakıt kullanımı, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji alanında somut adımlar atıyor, yatırımlar gerçekleştiriyoruz." dedi.
Bu KOZALAK'lar konuşuyor...
Enerjisa Enerji destekleyicisi olduğu girişimlerden biri olan orman yangın erken tespit sistemi 'KOZALAK' ile orman arazilerindeki yangınlarının erken tespiti hedefliyor. İlk olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde pilot olarak uygulanmaya başlayan KOZALAK yangın erken tespit sistemi sayesinde on binlerce metrekarelik bölge olası yangınlara karşın korunacak.
Beyaz mı, kahverengi mi? Hangisi daha sağlıklı?
Tatları veya besin değerleri açısından aralarında fark olmasa da, Avrupalı tüketiciler kahverengi yumurta tercih ediyor. Üreticilere göre ise beyaz olanlar daha çevreci.
Maden suyu ve soda arasındaki farklar nedir? soda ve maden suyu arasındaki farklar nasıl anlaşılır?
Soda ve maden suyu arasındaki farklar pek çok halk arasında karıştırılsa da, bu iki içecek farklı özelliklerdedir. Asitli içeceklere istinaden bu içecekler oldukça sağlığa faydalı geliyor. Soda ve maden suyu mide rahatlatıyor ama içerikleri bambaşka. Peki, soda ve maden suyunun arasındaki fark nedir?
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Uzaylılar 'yanı başımızda' mı? (Bir NASA bilim insanı 'evet' diyor)
Kalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
Alkali su nedir, ne işe yarar? Faydaları neler?
Alkali su, pH seviyesi normal suyun üzerinde olan bir içecektir. Genellikle pH değeri 8 veya 9'un üzerindedir. Alkali suyun popülerliği, vücudun asit-baz dengesini koruma ve sağlığı destekleme iddiasına dayanmaktadır. Bu suyun tüketilmesi, vücudun asidik durumunu nötralize etmeye yardımcı olabilir ve böylece sağlık ve iyilik halini artırabilir.
Kastamonu Milli Eğitim, 250 bin Euroluk AB hibesi alacak
İl Milli Müdürlüğü, 2023 yılı için yaklaşık 250 bin Euroluk Avrupa Birliği (AB) hibesi almaya hak kazandı.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
OSB’lere ‘Şeker’ gibi destek
OSBÜK ile Şekerbank arasında, 81 ildeki tüm Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sanayicilerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.
Kastamonu'da anız yakmanın cezası belli oldu!
Modern tarım tekniğinde anız yakmak son derece yanlış bir yöntem olarak belirlendi. Yakma sonucu karşılaşılan zararların çoğunu telafi etmek mümkün değil. Bu nedenle 2023/02 sayılı Valilik Genelgesine göre ilimiz sınırları içerisinde anız yakmak yasaklandı ve bu yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır.