Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!
Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor. Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak gibi illerde de yoğun şekilde yetişen mantar, Ankara'da bir markette kilogram fiyatı 2000 TL'den satışa sunuldu.
Kastamonu’da kanlıca boy gösteriyor
Kastamonu ormanlarında mantar toplayan vatandaşlar, bu sene bereketi yaşıyor.
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Masterchef'te İstiklal Yolu
Özellikle son zamanlarda Kastamonu ile ilgili konuşmaların yaşandığı MasterChef programında bu seferki konu ise İstiklal Yolu oldu.
Masterchef'te İstiklal Yolu
Özellikle son zamanlarda Kastamonu ile ilgili konuşmaların yaşandığı MasterChef programında bu seferki konu ise İstiklal Yolu oldu. Şef Ömür Akkor, İnebolu'dan Kastamonu'ya uzanan 95 kilonetrelik İstiklal Yolu'nu tek başına yürüdüğünü dile getirerek; "Gençler için tavsiyem kampçılık çok güzel şey ama bir kere bu memşeketin nasıl kurtulduğunu, ecdad burayı nasıl var etti orayı yürüyüp bir görmek lazım" dedi.
Kanlıca mantarı bu yıl acele etti
Bu yıl fazla yağmur alan Kastamonu’nun bazı bölgelerinde mevsimi olmamasına rağmen kanlıca mantarları görüntülendi.
İlk kanlıcalar, 80 TL'den tezgahta
Kastamonu'da vatandaşlar tarafından yaylalardan toplanan kanlıca mantarı tezgahlarda yerini alarak kilogramı, 80-100 TL arasında satılmaya başlandı.
Yanlış bilgiler mantar zehirlenmesine sebep oluyor!
Mantar araştırmacısı Naim Güleç, mantar zehirlenmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu
"Birlik olursak, aşamayacağımız zorluk yok"
11 Ağustos'taki sel felaketinde yıkılan Çatalzeytin köprüsü 52 gün gibi kısa sürede yeniden inşa edildi. 90 metrelik köprü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılımıyla hizmete açıldı
Çok mantarın turşusu kurulur
Kastamonu’nun aşırı yağış alması ve ormanlık coğrafyası nedeniyle bu yıl fazla mantar popülasyonu oluştu
Sütlü Kanlıca'dan uzak durun
Sütlü kanlıca zehirliyor mu ? işte haberin detayları