Masterchef'te İstiklal Yolu;

Masterchef'te İstiklal Yolu

Özellikle son zamanlarda Kastamonu ile ilgili konuşmaların yaşandığı MasterChef programında bu seferki konu ise İstiklal Yolu oldu. Şef Ömür Akkor, İnebolu'dan Kastamonu'ya uzanan 95 kilonetrelik İstiklal Yolu'nu tek başına yürüdüğünü dile getirerek; "Gençler için tavsiyem kampçılık çok güzel şey ama bir kere bu memşeketin nasıl kurtulduğunu, ecdad burayı nasıl var etti orayı yürüyüp bir görmek lazım" dedi....

"İSTİKLAL YOLU'NU TEK BAŞIMA YÜRÜDÜM"

Yarışmada Şef Ömür Akkor, Kastamonulu yarışmacı Sedat Tuncer'e seslenerek; "Sedat benim İnebolu'dan Kastamonu'ya tek başıma yürüdüğümü biliyor musun? 95 kilometre yolu yürüyerek kağnılarla cepheye cephane taşıyorlar. Küre ve Seydiler'de 2 gece konaklayarak toplamda 95 kilometre bildiğin ormanın içinden yürüdüm. O yolu da tek başına yürüyen çok rastlamadım Türkiye'de. O zaman diyordum ki ne yediler acaba yürürken? Ayı mantarı var, kanlıca mantarı var, kızılcık var kiren var her şeyi yazıyorum. O zaman dedim ki Kastamonu'da inanılmaz bir şey var. Bizim Çanakkale içinde Aynalı Çarşı diye bildiğimiz türküsünü de Kastamonulular yazıyor. Hiçbir zaman işgal görmüyorlar ama en çok şehidi veriyorlar. Kastamonulular hiçbir şey yemeden de yürürlermiş, öyle bir memleket aşkı varmış. O yüzden mutlaka yürümek lazım. Gençler için tavsiyem kampçılık çok güzel şey ama bir kere bu memşeketin nasıl kurtulduğunu, ecdad burayı nasıl var etti orayı yürüyüp bir görmek lazım.


"ELİMDEN GELDİĞİNCE MEMLEKETİMİ TANITMAK AYRI BİR GURUR"

Kastamonulu yarışmacı Sedat Tuncer yaptığı paylaşımda; "Masterchef'te Kastamonu nasıl bir yermiş Ömür Şef'imden dinleyin. Memleketimizin her yeri çok nadir güzel lakin Kastamonu ili nasıl bir yermiş, ne yenir, İstiklal Yolu'nda verdiği mücadeleyi gelin hep birlikte dinleyelim. Bu yarışmada elimden geldiğince memleketimi tanıtmış olmak ayrı bir gurur. Ülkemi ve vatanımı çok seviyorum" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum