Arama
Arama Sonuçları
İŞKUR'dan engelli bireylere iş desteği!
İŞKUR, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için çalışma hayatına kazandırmak amacıyla engelliler haftası kapsamında İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulunda engelli öğrenciler ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi.
Kastamonu Üniversitesi öğrencisinden ESC30 başarısı
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hareket ve Antrenman Bilimleri anabilim dalı yüksek lisans öğrencisi Hasan Basri Taşkın’ın yürütücülüğünü yaptığı “Judo ile Fit Çocuklar” ERASMUS+ ESC30 projesi Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazandı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
Kastamonu'da üretimin enerjisini güneş karşılıyor
Taşköprü ilçesindeki sarımsak işleme fabrikasının çatısına TKDK desteği ile güneş panelleri yerleştiren girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek gelir de sağladı Girişimci Sinan Alp: "Sarımsak çıktıktan sonra günde yaklaşık 600-700 kilovatsaat kadar ihtiyacımız oluyor. Bunun tamamını enerji santrali karşılıyor ve 1000-1300 kilovatsaat kadar da fazlası oluyor"
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
‘100. yılda istiklalimizin şehri istikbalimizin de şehri olsun’
Başkan Vidinlioğlu, Yerel İklim Eylemi İçin Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi açılışına katıldı.
"Bu proje, hayalim için büyük destek oldu"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Uzman Eller projesi ile üretime devam eden Yükveren Köyü'ndeki Veteriner Hekim Fatma Kırdı'nın videosunu paylaştı. Hayvancılık yapan Kırdı açıklamasında; "Kendi köyümde çiftlik kurma hayalim vardı. Bu hayalime adım atmak adına proje çok büyük destek oldu" dedi.
"Bu proje, hayalim için büyük destek oldu"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Uzman Eller projesi ile üretime devam eden Yükveren Köyü'ndeki Veteriner Hekim Fatma Kırdı'nın videosunu paylaştı. Hayvancılık yapan Kırdı açıklamasında; "Kendi köyümde çiftlik kurma hayalim vardı. Bu hayalime adım atmak adına proje çok büyük destek oldu" dedi.
Tarihe damga vuran 'Türk kadınlarını' anlatacaklar
Türkiye Yardımsevenler Derneği 130 Şubesi ve İstanbul Dolmabahçe İnterwell kulübü ile Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümünde İnebolu ilçesine geliyor. 7 Ekim Cumartesi günü İnebolu Türk Ocağı önünde düzenlenecek olan etkinlik için büyük heyecan duyduklarını belirten TSYD, yaptıkları açıklamada; "İnebolu Türk Ocağı binasında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz anılacak, çeşitli etkinliklerle gençlerimize Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyete Mühür vuran kadınlarımızı anlatarak tanıtmak istiyoruz. Sizlerle buluşacağımız için çok heyecanlıyız" denildi.
TOKİ'den indirim müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin indirim müjdesini duyurdu.
20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı
TKDK'nın 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı.
Damızlık düve yetiştiriciliğine 80 milyon TL hibe sağlandı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ve yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri amacıyla toplam 80 milyon TL hibe desteği sağladıklarını açıkladı.
Kastamonu’da hibe destekli seralar kuruluyor
Proje kapsamında 21 çiftçiye toplam 5,25 dekar sera kurulumu yapılacak.
Kastamonu'da fabrikalar artıyor
Seydiler OSB’de yapımı devam eden 11 firma için çalışmalar sürüyor.
Kastamonu Milli Eğitim, 250 bin Euroluk AB hibesi alacak
İl Milli Müdürlüğü, 2023 yılı için yaklaşık 250 bin Euroluk Avrupa Birliği (AB) hibesi almaya hak kazandı.
Yüzde 70 hibeli seralar kuruluyor
İFAD projesi kapsamında Taşköprü ilçesinde 5 çiftçiye yüzde 70 hibeli sera kurulu gerçekleştiriliyor.
TÜBİTAK destek limitleri iki katına çıktı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını açıkladı.
Kastamonu'nu dikkatine! 20 Milyon Avro’luk Hibe için başvurular başlıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 16.08.2023 tarihinde 20 milyon avro hibe bütçeli 13. proje başvuru çağrısını ilan etti.
80 bin fide dağıtıldı...
Kastamonu'da 80 bin fide dağıtımı gerçekleştirildi.