KDAKP genç girişimci eğitimi başladı;

KDAKP genç girişimci eğitimi başladı

......

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu 2023 yılı bütçesinde yer alan çiftçilerin beceri ve organizasyonu kapsamındaki genç girişimcilerin eğitimi başladı. 9-13 Ekim tarihlerinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilecek eğitime Araç, Merkez ve Tosya ilçelerinden toplam 6 genç çiftçi katılıyor.

Toplantıya İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Bölge Koordinatörü Murat Demirbük, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi, KDAKP Proje eğiticileri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş, Ziraat Mühendisi Feyim Akgün, Ziraat Mühendisi Ümit Deniz ve İ&D Görevlisi Dr. Emre Demirci ile genç girişimciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Tanrıkulu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tanrıkulu konuşmasında tarımsal üretime yönelik teknik eğitimlerin yanı sıra iş planı hazırlamak, finansal planlama, işletme yönetimi, pazarlama ve örgütlenme konularında da teorik ve uygulamalı eğitimler ile teknik geziler içerecek olan genç girişimci eğitimlerinin süresinin 5 gün olarak planlandığını ifade ederek eğitimin başarılı olmasını diledi.

Genç girişimci eğitimlerinin sonunda eğitim sürecini tamamlayan gençler, KDAKP çerçevesinde 2024 yılında uygulanacak Genç Girişimci Başlangıç Paketi (Gençlik İşletmeleri) Hibe Programından faydalanabilecek. 



Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum