Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Kurtoğlu 'doktor' unvanı aldı!
Kastamonu Özel İdare Basın Yayın sorumlusu Cebrail Keleş'in kızı Aslıhan Keleş Kurtoğlu Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi bilim dalında 'doktor' unvanı kazandı.
Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı 
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.  
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Kastamonulu genç; ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı
Star gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle "Doğdu Batmayan Güneş" teması ile sunulan "2023 Necip Fazıl Ödülleri’nin 10’ncusu düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde Kastamonulu yazar da; ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.
Bağcılar’da ‘Hz Pir’ esintisi
Kastamonu’nun evliyalarından olan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle hem anıldı hem de davetlilere anlatıldı.
Gurur gününde buruk kutlama: 'Meslek onurumuzu geri istiyoruz'
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Eğitim İş Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Tevfik Bal, önemli açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Bal açıklamasında; "Bugün bizim için bir gurur günü olduğu kadar aynı zamanda burukluğun da günüdür. Eğitim emekçisine ne kadar değer verdiklerini  anlatacaklar. Gerçeklerden söz etmeyecekler. Ama biz, gerçekleri anlatacağız! Meslek onurumuzu geri istiyoruz" dedi.
Beylikdüzü'ndeki öğretmene ne oldu?
Beylikdüzü'nde ilk önce öğrencisini dövdü sonra saldırıya uğradı.
Kastamonu'da Bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.
İş Güvenliği Uzmanı Olmanın En Ucuz Yolu
İş güvenliği uzmanı, İSG alanında görev yapan profesyonellerden biridir.
Ortak sınav tarihleri belli oldu
Ülke genelindeki ilk ortak sınavlar, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak.
DSİ 74 bin TL maaş ile personel alacak
DSİ 74 bin TL maaş ile personel alımı yapacağını açıkladı! İşte başvuru şartları ve ekranı
60 KPSS puanıyla 64 personel alımı!
Adalet Bakanlığı 64 personel alacak. 18 çözümleyici, 32 bilişim personeli ve 14 mühendis kadrosuna yapılacak alımlarda adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesinden e-Devlet şifresi ile yapacak. İşte detaylar...
APL, YKS’de büyük başarı elde etti
ÖSYM tarafından 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Abdurrahmanpaşa Lisesi, büyük başarı elde etti.
MEB Ölçme Ve Değerlendirme Yönetmeliği Resmî Gazete'de Yayımlandı
Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Liselerde sınavlar, artık klasik yöntemlerle yapılacak
Liselerde sınavlar artık klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak.
Serdar Ortaç kimdir? Serdar Ortaç kaç yaşında? Nereli?
Şarkılarıyla tanınan ve sık sık magazin haberleriyle gündeme gelen ünlü sanatçı, Serdar Ortaç kimdir? Serdar Ortaç kaç yaşında? Serdar Ortaç nereli? Serdar Ortaç nerede doğdu? Serdar Ortaç ne mezunu?
Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunları ne iş yapar ve nerelerde çalışır?
Türkçe öğretmenliği bölümü; Türkçenin yapısı, dilbilgisi, edebiyatı ve iletişim becerileri konularında uzmanlaşmış bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim alanıdır. Bu bölümde öğrencilere Türkçenin öğretimi, dil edebiyat ilişkisi, iletişim ve yazılı anlatım gibi konularda temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Peki, Türkçe öğretmenliği bölümü nedir? Türkçe öğretmenliği bölümü eğitim süresi kaç yıl?
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Türk bilim insanları uzayda bitki yetiştirecek
Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevinde gerçekleştirilecek deneyle uzay koşullarında bitkilere genetik müdahale yapılacak.
Google Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcisini anıyor
Google, önemli isimleri Doodle olarak sitenin ana sayfasına taşıyor. 14 Ağustos Pazartesi için de Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcisi Nüzhet Gökdoğan seçildi.
Kastamonu Üniversitesi’nin projesi ile pancardaki hastalıklar önlenecek
Kastamonu Üniversitesi'nin ortaklığı ile şeker pancarındaki hastalıkları araştırmak için hazırlanan proje desteklenmeye hak kazandı.
SPK KPSS’yle alım yapıyor! İşte başvuru şartları
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Ankara Merkez ve/veya İstanbul Temsilciliğinde görevlendirilmek üzere 3 farklı kadroda memur alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların 2023 yılı KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir.
KÜ'de Muhammed İhsan Oğuz adına toplanıldı
Üniversitemizde Muhammed İhsan Oğuz'un vefatının 32. yıldönümü için programı düzenlendi.
Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen atandı
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen getirildi.