Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da Sıfır Atıkla Sanat Yarışması! Birinci o liseden!
Kastamonu'da Sıfır Atıkla Sanat Yarışması düzenlendi. Birincilik Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden geldi.
İşte 2023 yılında en çok tercih edilen bebek isimleri
Bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan anne baba adaylarının üzerinde en çok düşündüğü konulardan biri de bebeklerine verecekleri isimdir. Anlamlarına dikkat edilerek verilen isimlerin bazıları sıklıkla tercih edilirken bazıları daha az kullanılmaktadır.
Kastamonu tek yürek! Minik Ecrin, SMA hastası Yağız Batu için tezgah açtı
İnebolu'ya bağlı Evrenye Köyünde ikamet eden İlkokul öğrencisi Ecrin Hatice Telli, İnebolulu SMA hastası bebek Yağız Batu Demirtaş’a destek olmak için tezgah açıp satış yaptı.
Minik başkanlardan ‘bisiklet yolu’ talimatı
Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında koltuğunu Araç Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri Yekta Kaan Çakıroğlu ve Elif Ecrin Sayın’a devretti.
AK Parti’nin il il milletvekili adayları
AK Parti, milletvekili listelerini YSK'ya teslim etti.
2022 YILINDA EN ÇOK KONULAN İSİMLER BELLİ OLDU
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 2022 yılında en çok konulan isimleri açıkladı.
2021’de en çok Zeynep ve Yusuf tercih edildi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre, ülkemizde en çok kullanılan isimler ve 2021 yılında en çok kullanılan isimler açıklandı.
"Bombayı bırakan saldırgan gözaltında"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim'de gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 81 yaralıdan 50'sinin hastaneden taburcu edildiğini, 5 yaralının halen yoğun bakımda tedavi altında olduğunu aktardı. Soylu, bombayı bırakan kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığını açıklarken talimatın Kobani'den geldiğine dair değerlendirmeleri olduğunu söyledi. Patlama sonrası bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi. Ayrıca Bakan Soylu, "Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü. Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz" dedi.
Baro, Özgür Demir’le devam dedi
Kastamonu Barosu’nun 38’inci olağan genel kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü baro toplantı salonunda gerçekleştirildi. İki liste ile girilen seçimde mevcut Başkan Av. Özgür Demir ve diğer aday Av. Tuncay Yılmaz’ın listeleri yarıştı. Seçimde Özgür Demir 153, Tuncay Yılmaz ise 56 oy aldı. 237 oy kullanılan seçimde 12 oy da geçersiz sayıldı. Mevcut Baro Başkanı Av. Özgür Demir yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Geriye acı ve gözyaşı kaldı
Bugün, 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen, Kastamonu başta olmak üzere Sinop ve Bartın illerini derinden etkileyen sel felaketinin birinci yıl dönümü... Son 100 yılın en büyük afeti olarak tanımlanan sel afetinde, metrekareye düşen yağış miktarı 453 kilogram olarak ölçüldü. Sel afeti nedeniyle 65’i Kastamonu’da olmak üzere, 3 ilde toplam 82 kişi hayatını kaybetmişti.
“Ne zaman baksam hüzünleniyorum”
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel sularına dayanamayarak yıkılan Ölçer Apartmanı'nda 6 yakınını kaybeden İlyas Karaali; “Ezine Çayı'na ne zaman baksam hüzünleniyorum” dedi.
Letonya'da Kastamonu BİLSEM rüzgarı
Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihlerinde kurucusu olduğu ENJOY ENGLISH EFFECTIVELY (3E) isimli proje ile Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen 27 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu ile Letonya'da.
Öğrenciler ödüllerine kavuştu
Toplumu bilişim teknolojilerinin faydalı kullanımına teşvik etmek, aşırı ve zararlı kullanımı önlemek amacıyla 2018 yılından beri 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanıyor.
12 yaşındaki Ecrin'e son görev
Bir süredir koronavirüsle mücadele ettiği hastanede hayatını kaybeden 12 yaşındaki Ecrin Nisa Bıyıklı, son yolculuğuna uğurlandı.
Ecrin Nisa, virüse yenik düştü
Kasım ayında koronavirüs sebebiyle entübe edilen 12 yaşındaki Ecrin Nisa Bıyıklı, hayatını kaybetti.
5 eserden 4’ü patent aldı
Kastamonu’nun tek Bilim ve Sanat Merkezi olan Kastamonu BİLSEM, Kastamonu’daki okulların içinde ilk defa 5 ayrı eserle başvurduğu patent ve tasarım alanında 4 patent alma hakkını kazandı.Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen patent ve tasarım projesinden büyük başarı elde edildi.
Yılbaşında bir zam daha bekleniyor
Kastamonu’da geçtiğimiz gün ekmeğe 50 kuruşluk zam yapıldı. Böylece 2 TL’den satılan 220 gram ekmeğin fiyatı 2.50 TL’ye yükseldi.
Ecrin, dua bekliyor
12 yaşındaki Ecrin, korona virüsle mücadele ederken entübe edildi ve ailesi, Kastamonululardan dua bekliyor.
'Öğretmenler Günü' coşku ve hüzünle kutlandı
Millet Mektepleri’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu'da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.