Letonya'da Kastamonu BİLSEM rüzgarı;

Letonya'da Kastamonu BİLSEM rüzgarı

Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihlerinde kurucusu olduğu ENJOY ENGLISH EFFECTIVELY (3E) isimli proje ile Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen 27 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu ile Letonya'da....

"27 KİŞİLİK ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ GRUBU İLE LETONYADA"

Kastamonu BİLSEM e-Twinning Projelerinde Avrupa Kalite Etiketleri, Erasmus+ projeleri, Teknofest proje başvuruları ile eğitime projeyi aktararak öğrencilerin projelerde görev alması sağlanarak, yabancı dil ve bilişim teknolojileri alanında sosyal projelere isteklerini artırılarak sosyalleşmeleri sağlanıyor. Erasmus+ okul ortaklığı projesi çerçevesinde Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihlerinde kurucusu olduğu ENJOY ENGLISH EFFECTIVELY (3E) isimli proje ile Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen 27 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu ile Letonya'da. Kastamonu da en fazla uluslararası projeye sahip olan Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi Letonya'da ki ziyaretlerinde Web 2.0 araçları ile aktif öğrenmeyi birleştirerek İngilizceyi eğlenceli bir şekilde öğretmek için çeşitli etkinliklere katıldılar.

Kurumun İngilizce öğretmeni proje koordinatörü Özgen Şahin Bektaş tarafından organize edilen projeye tanışma oyunları ile başlandı. Projede yer alan farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kaynaşması adına grup çalışmaları ve sunumlar yapıldı. Proje konusu çerçevesinde farklı ülkelerden gelen katılımcılarla Web 2.0 araçları tanıtıldı. Kültürel hareketliliği sağlamak adına katılımcılara Letonya da çeşitli geziler gerçekleştirildi. Proje toplantısına Kurum Müdür Yardımcısı Abdullah Gökçe ve İngilizce Öğretmeni Özgen Şahin Bektaş, öğrencilerimiz Arda Eren Benlioğlu, Alparslan Kavaklı, Ecrin Meliha Sevim Ve Elif Yağmur öz katıldı.

YİĞİT : "50 ÖĞRENCİMİZ AVRUPA KALİTE BELGESİ KAZANDI"

Kurum Müdürü Atasever Yiğit, "Okulumuz proje çalışmalarında başarıdan başarıya koşarak çok güzel etkinlikler gerçekleştirdi. E-twinnig projelerindeki başarımızdan dolayı 3 defa üst üste 'Avrupa Kalite Etiketi' aldı. 50 öğrencimiz Avrupa Kalite Belgesi kazandı. Halen Devam eden 3 ayrı Erasmus+ projesinde hareketliliklerimiz devam etmektedir. Bu projelerin Türkiye Toplantılarına ev sahipliği yaptık. Mersin, Polonya, ve Romanya'dan gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayarak ülkemizi tanıttık. Misafirlerimiz çok memnun kaldılar. Misafirperverliğimize ve ilgimize hayran kalarak ülkelerine gittiler. E-twinning ve Ersamus+ projelerinden başka Tubitak Ortaokul ve Lise, Teknofest proje yarışmalarına sayısız proje ile müracaat ettik, etmeye devam ediyoruz. Başarılarından ve gayretli çalışmalarından dolayı öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum